מרכיבים
- 200 גרם (2 חפיסות) שוקולד מריר
- 200 גרם (1 כוס) טחינה גולמית
- אפשרויות לציפוי (לא חובה): מעט מלח גס, אבקת קקאו
אופן ההכנה
- מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מוסיפים את הטחינה לשוקולד המומס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית, ואם רוצים מפזרים עליה קמצוץ מלח גס. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא 3 שעות לפחות (ועד 3 חודשים).
- לפני ההגשה חותכים לקוביות ומניחים 20 דקות בטמפרטורת החדר. אם רוצים, שמים אבקת קקאו בתבנית או בשקית, מוסיפים את הטראפלס ומנערים היטב, כך שהם יצופו בקקאו.
- עוד מתכונים מצוינים של מיכל שמיר - בבלוג שלה, "מיכל אופה עוגה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג