מרכיבים

כ-400 גרם

 

  • 3 פלפלים אדומים
  • 1/2 כוס (50 גרם) זרעי חמנייה
  • 1/2 פלפל חריף
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 6-4 עגבניות מיובשות
  • 1 כפית שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אלומיניום. מניחים את הפלפלים בתבנית וקולים כ-40 דקות, עד שהם מתרככים. מדי פעם הופכים.
  2. מעבירים את הפלפלים לקופסה עם מכסה או לשקית ניילון, סוגרים היטב ומניחים ל-10 דקות. קולפים את הפלפלים ונפטרים מהזרעים.
  3. שמים במעבד המזון את זרעי החמנייה, הפלפל החריף, השום ומיץ הלימון, ומעבדים לתערובת גסה.
  4. מוסיפים את העגבניות המיובשות ומעבדים כמה שניות. מוסיפים את הפלפלים הקלויים, שמן הזית, מלח ופלפל, ומעבדים עד שמתקבל ממרח אחיד. מגישים בליווי בצל ירוק קצוץ.
  5. שומרים במקרר בכלי אטום.

 

ואם רוצים לגוון?

  • מוסיפים לממרח הפלפלים הקלויים זרעי דלעת, שקדים, אגוזים או פיסטוקים במקום זרעי החמנייה.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג