מרכיבים
כ-400 גרם
- 3 פלפלים אדומים
- 1/2 כוס (50 גרם) זרעי חמנייה
- 1/2 פלפל חריף
- 2 שיני שום
- 2 כפות מיץ לימון
- 6-4 עגבניות מיובשות
- 1 כפית שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אלומיניום. מניחים את הפלפלים בתבנית וקולים כ-40 דקות, עד שהם מתרככים. מדי פעם הופכים.
- מעבירים את הפלפלים לקופסה עם מכסה או לשקית ניילון, סוגרים היטב ומניחים ל-10 דקות. קולפים את הפלפלים ונפטרים מהזרעים.
- שמים במעבד המזון את זרעי החמנייה, הפלפל החריף, השום ומיץ הלימון, ומעבדים לתערובת גסה.
- מוסיפים את העגבניות המיובשות ומעבדים כמה שניות. מוסיפים את הפלפלים הקלויים, שמן הזית, מלח ופלפל, ומעבדים עד שמתקבל ממרח אחיד. מגישים בליווי בצל ירוק קצוץ.
- שומרים במקרר בכלי אטום.
ואם רוצים לגוון?
- מוסיפים לממרח הפלפלים הקלויים זרעי דלעת, שקדים, אגוזים או פיסטוקים במקום זרעי החמנייה.
- עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג