"תמרים במקום סוכר" היא השיטה שלי להמיר סוכר בתמרי מג'הול עסיסיים ומתוקים, הנטחנים לעיסה יחד עם המצרכים הרטובים.

מי שרוצה פינוק אמיתי, מוזמן להוסיף לצד המאפינס גם שוקו חם טבעוני.

 

עוד במדור הבראת מתכונים

>> עוגת שוקולד קטיפיתית וטבעונית במיקרוגל

>> עוגת שמרים טבעונית עם שמן קוקוס

>> מתכון מנצח לעוגה בחושה ללא מוצרים מהחי 

 

 

המרכיבים (12 יחידות)

 

  • 1 תפוח עץ גדול, מקולף
  • 12 תמרי מג'הול, מגולענים
  • ‭1/2‬ כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב סויה או שקדים
  • 1 כוס (125 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית מחוקה אבקת סודה לשתייה
  • 4 כפות מחוקות אבקת קקאו
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • 2 כפיות חומץ (רצוי תפוחים)
  • 2 כפות שוקולד צ'יפס איכותי או שוקולד מריר איכותי, קצוץ דק

לציפוי

  • 40 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 2 כפות חלב סויה או שקדים או קוקוס
  • אפשרות: 2 כפות אבקת סוכר 1 כפית קוקוס טחון

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

‭.2‬ טוחנים בבלנדר את התפוח, התמרים, השמן והחלב לעיסה חלקה לגמרי. אם לבלנדר שלכם אין מנוע חזק, מומלץ לקלף קודם את התמרים על ידי שפשוף עדין של הקליפה תחת מים זורמים.

‭.3‬ מערבבים בקערה את הקמח, הסודה לשתייה, הקקאו והמלח. מוסיפים את עיסת התמרים ומערבבים היטב, עד שאין גושים. מוסיפים את החומץ וטורפים היטב. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים.

‭.4‬ יוצקים את העיסה לתבנית שקעים (רצוי מסיליקון). ומכניסים מיד לתנור. אופים ‭15-כ‬ דקות, עד שהמאפינס קפיציים למגע אך עדיין מעט רכים.

‭.5‬ הציפוי: מחממים את השוקולד והחלב בסיר על אש נמוכה עד לקבלת קרם חלק. אם השוקולד מריר מאוד (65% ומעלה) מומלץ להוסיף 2 כפות אבקת סוכר (אבל לא חייבים)‬. מצפים את המאפינס בקרם ומקשטים במעט קוקוס טחון.