סלט קישואים / חיה דר

 

סלט מבושל מרענן עם עגבניות וביצים. את המתכון קיבלתי מבת דודתי ריקי, והיא קיבלה אותו בתורה מאמה שרה ז"ל, שהיתה אשת חיל ובשלנית מעולה.

 

כדאי להכין את הסלט מראש – טעמו משתבח לאחר יום-יומיים.

 

מרכיבים

  • 5 קישואים מגוררים
  • 1 בצל קצוץ
  • שמן לטיגון
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 עגבניות בינוניות קצוצות
  • 4 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל גרוס

 

אופן ההכנה

  1. שמים את הקישואים במסננת במשך כחצי שעה, לניקוז נוזלים מיותרים.
  2. מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום ואת העגבניות ובוחשים.
  3. מוסיפים את הקישואים ומבשלים כ-20 דקות, עד לריכוך.
  4. מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל, ומבשלים תוך בחישה עד שהביצים נקרשות.
  5. מגישים חם או קר.

 

  • עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, "יופי במטבח". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

  

 

סלט טורקי / אפרת סיאצ'י

 

מרכיבים

  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 פלפל אדום גדול קצוץ דק
  • 2 עגבניות גדולות קצוצות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2/3 כוס מים רותחים
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית סוכר
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפלפל האדום, העגבניות והשום. ממליחים מעט, מכסים ומבשלים כ-5 דקות, עד שהירקות קצת מתרככים.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הפטרוזיליה. מבשלים עם מכסה כ-25 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. אם יש צורך, מוסיפים מים בזמן הבישול.
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה, מבשלים 5 דקות נוספות ומסירים מהכיריים. מצננים ושומרים במקרר.

 

  • עוד מאות מתכונים קלים ומהירים – באתר של אפרת סיאצ'י, "מתכונים ב-10 דקות"  

 

 

סלט תירס ופלפל אדום / אפרת סיאצ'י

 

מרכיבים

  • 1 קופסת שימורים קטנה של תירס מתוק, מסוננת מנוזלים
  • 2-1 כפות שמיר קצוץ
  • 1 פלפל אדום קטן קצוץ
  • פטריות קצוצות מקופסת שימורים אחת
  • 2 מלפפונים חמוצים קצוצים
  • 1 כף גדושה מיונז (או יותר, לפי הטעם)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה.

 

 

ספירלת חצילים ברוטב עגבניות / אולגה טוכשר

 

ראיתי את דרך ההכנה המיוחדת הזאת באינטרנט, ומיד ידעתי שאני חייבת לנסות. לשמחתי, התוצאה היתה פוטוגנית וטעימה.

 

אני בחרתי באניס כתבלין הבולט, כי אני אוהבת את הצירוף. אתם מוזמנים לתת לדמיון שלכם לעוף ולבחור כל תבלין שבא לכם.

 

מרכיבים

  • 2 חצילים בינוניים
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 3 כוכבי אניס טחונים
  • 1/2 עד 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. שוטפים את החצילים. מורידים את עלי הכתר (אבל משאירים את הגבעול) ויוצרים לאורך החצילים חריצים עמוקים במרווח של כס"מ בין אחד לשני. שוטפים כמה פעמים ומשרים במים בזמן שמכינים את הרוטב.
  2. הרוטב: חותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות. מחממים את שמן הזית בסיר שיוכל להכיל את שני החצילים זה לצד זה. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים והתבלינים. מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  3. מכניסים לסיר את החצילים, מכסים ומבשלים בלי לערבב כ- 20 דקות, עד שהם מתרככים מלמטה. הופכים, מערבבים את הרוטב ומבשלים עוד 20-15 דקות, עד שהחצילים רכים גם מצדם השני.
  4. מסדרים בצלחת כמה כפות מרוטב העגבניות. מרימים את אחד החצילים מהגבעול ומחזיקים אותו מעל הסיר, כדי לתת לנוזלים מיותרים לזרום בחזרה לסיר. מעמידים את החציל על מצע הרוטב שבצלחת (עדיין מחזיקים בגבעול) - מכיוון שהחציל רך יש לו נטייה לשקוע וליפול, וזה הזמן לסובב את הגבעול ימינה או שמאלה כמה סיבובים עד שהחלק התחתון נפתח והחלק העליון נראה כספירלה.
  5. הסלט טעים מאוד בליווי טחינה גולמית.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

 

סלט קוסקוס / אינס שילת ינאי

 

סלט מרענן עם ניחוחות של פעם: קצת מאיטליה, קצת מטוניס, קצת ים תיכוני - הכל בצלחת אחת.

 

מרכיבים

  • 2 כוסות קוסקוס מבושל
  • 1 קופסה סרדינים או אנשובי
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 כוסות עגבניות שרי חצויות או עגבניות רגילות חתוכות לקוביות גדולות
  • 5 שיני שום פרוסות דק
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 2 פלפלים חריפים ירוקים
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית גדושה כמון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס בזיליקום קצוץ
  • מיץ מלימון גדול

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה גדולה את 2 כוסות הקוסקוס המבושל. מפוררים את הסרדינים או האנשובי ומוסיפים לקערה.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת ומקפיצים יחד את העגבניות, השום, הפלפל האדום והפלפלים החריפים. לאחר שהם מתרככים מעט מוסיפים את התבלינים והבזיליקום. מערבבים, מסירים מהכיריים ומוסיפים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה גם את הכוסברה ומיץ הלימון, ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  4. מגישים עם לימון טרי ליד.

 

  • עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג