אל תתנו למראה המרשים להטעות אתכם: עוגת השוקולד הזאת היא אחת הפשוטות שיש. היא דורשת פחות מחצי שעה של עבודה, ורק תצטרכו להמתין כמה שעות כדי שתתקרר ויתייצב (אגב, כמה שתקררו אותה יותר, כך הטעם שלה ישתבח).

 

הטעם ממכר, אבל קחו בחשבון כי יכול להיות שמדובר בביס המתוק ביותר שתטעמו אי פעם – כך שעוגה אחת תספיק להמון אנשים.

 

את המתכון ראיתי כאן, והכנתי אותו עם כמה שינויים.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

מרכיבים

תבנית טארט בגודל 10X30 ס"מ

 

לקלתית

  • 100 גרם חמאה
  • 32 עוגיות סנדוויץ' בטעם שוקולד עם מילוי קרם וניל

 

למילוי

  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 60 גרם חמאה
  • אפשרות: חופן שוקולד צ'יפס לקישוט

 

אופן ההכנה

  1. הקלתית: ממיסים בעדינות את החמאה. מרסקים את העוגיות במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת חולית. מוסיפים את החמאה ומעבדים עוד כחצי דקה. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים אותה היטב לתחתית ולדפנות. מכניסים את התבנית למקפיא.
  2. המילוי: מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה על אש נמוכה. מוסיפים את השוקולד והחמאה ומורידים מהאש. ממתינים 5 דקות ומערבבים עד שמתקבל קרם אחיד וחלק לגמרי.
  3. מוציאים את הקלתית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את הקרם. מקשטים בחצאי עוגיות (וגם בשוקולד צ'יפס אם רוצים). מכסים בניילון נצמד ומעבירים את עוגת השוקולד למקרר לשעתיים לפחות (ועדיף ללילה שלם). שומרים במקרר.