מרכיבים

8 מנות

 

  • 8 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 ק"ג פילה דג סלמון טרי, חתוך לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • מלח גס
  • 1 כוס אפונה (רצוי עדינה) מוקפאת
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כוס בצל ירוק פרוס
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • להגשה: 8 פלפלים אדומים קטנים

 

לרוטב

  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 4 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
  • 1/2 כפית צ'ילי טרי קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף צ'ילי מתוק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. שמים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. משהים כשעה.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך. מסננים, מצננים, חותכים לחתיכות גדולות ומניחים בצד.
  3. בינתיים, מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  4. מניחים את חתיכות הדג בתבנית, יוצקים עליהן את החמאה המומסת, זורים מעט מלח גס ואופים כ-15 דקות, עד שנוצר על פניהן מעטה דק וזהוב.
  5. מבשלים את האפונה המוקפאת בהתאם להוראות היצרן.
  6. הרכבת הסלט: שמים בקערת הגשה את תפוחי האדמה. מוסיפים את הפלפל, הבצל, הפטרוזיליה והאפונה ומערבבים בעדינות. מניחים את נתחי הדג על הסלט, יוצקים את הרוטב ומגישים מיד.