מרכיבים
8 מנות
- 8 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 ק"ג פילה דג סלמון טרי, חתוך לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
- 100 גרם חמאה, מומסת
- מלח גס
- 1 כוס אפונה (רצוי עדינה) מוקפאת
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
- 1 כוס בצל ירוק פרוס
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- להגשה: 8 פלפלים אדומים קטנים
לרוטב
- 1/4 כוס מיץ לימון טרי
- 4 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
- 1/2 כפית צ'ילי טרי קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף צ'ילי מתוק
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- שמים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. משהים כשעה.
- מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך. מסננים, מצננים, חותכים לחתיכות גדולות ומניחים בצד.
- בינתיים, מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים את חתיכות הדג בתבנית, יוצקים עליהן את החמאה המומסת, זורים מעט מלח גס ואופים כ-15 דקות, עד שנוצר על פניהן מעטה דק וזהוב.
- מבשלים את האפונה המוקפאת בהתאם להוראות היצרן.
- הרכבת הסלט: שמים בקערת הגשה את תפוחי האדמה. מוסיפים את הפלפל, הבצל, הפטרוזיליה והאפונה ומערבבים בעדינות. מניחים את נתחי הדג על הסלט, יוצקים את הרוטב ומגישים מיד.