המתכון באדיבות "תנובה".
המרכיבים
20 יחידות
- 150 גרם שוקולד מריר
- 100 מ"ל (1/2 כוס פחות 2 כפות) שמנת מתוקה או שמנת צמחית
- 1 כף ברנדי
- לקישוט: 100 גרם אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
- קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה.
- יוצקים את השמנת לסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. יוצקים מיד על השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל קרם אחיד ומבריק. מוסיפים את הברנדי ומערבבים היטב.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך 4 שעות לפחות, עד שהקרם מתייצב לחלוטין.
- בעזרת 2 כפיות נוטלים פיסות קטנות מתערובת השוקולד הקרה ומגלגלים בידיים לכדורים.
- מגלגלים את הכדורים באגוזים קצוצים, לציפוי, ומניחים בצלחת. שומרים במקרר עד ההגשה.