בימי האביב החמימים הראשונים אחת הפעילויות האהובות עלינו היא ללכת לקטיף תות שדה. זה מחזיר אותי לילדותי, כשאספנו תותים בגינה של סבתי. פרט לאכילתם כשהם טריים, אני אוהבת לצלות את התותים ולהגיש אותם עם כל דבר, החל ביוגורט וכלה בדייסת הבוקר שלי. בצלייה טעמם מעמיק והופך למתוק יותר.
המתכון מניב כמות קטנה, אך ניתן להכפילה בקלות כדי שתתאים למכונת גלידה סטנדרטית בנפח 1 ליטר.
המרכיבים (4 מנות)
- 450 גרם תותים חצויים
- 1/4 כוס ועוד 3 כפות (85 גרם) סוכר קנים טבעי
- 1/2 מקל וניל, חצוי לאורכו + הזרעים
- 3/4 כוס (185 מ"ל) חלב קוקוס לא ממותק
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כף קירש (לא הכרחי)
- 1/4 כפית מלח
ההכנה
1.חממו את התנור ל-150 מעלות. ערבבו תותים, 3 כפות סוכר, מקל וניל וזרעיו בתבנית אפייה מרובעת בגודל 20 ס"מ. אפו במשך שעה. התותים יגירו את נוזליהם וייווצר סירופ קל. הוציאו את מקל הווניל ורסקו את התותים עם הנוזלים למחית. השאירו להצטנן ושמרו בצד.
2. בינתיים הכניסו לסיר קטן 1/4 כוס (60 מ"ל) מים ואת ואת 1/4 כוס הסוכר הנותר. הביאו לרתיחה על גבי אש בינונית-גבוהה ובשלו עד שהסוכר נמס. הורידו את הסיר מהאש והשאירו להצטנן לטמפרטורת החדר.
3. טרפו את מחית התותים עם הסירופ. הוסיפו חלב קוקוס, מיץ לימון, קירש ומלח. העבירו למקרר למשך שעתיים לפחות.
4 עבדו את הסורבה במכונת גלידה לפי הוראות היצרן. העבירו לקופסה המתאימה להקפאה ושמרו במקפיא עד שהסורבה מתקשה. הוציאו את הסורבה מהמקפיא 10 דקות לפני ההגשה.
- מתוך הספר "מנות קטנות & פינוקים מתוקים – בישול ללא גלוטן
", מאת אראן גויואגה, בהוצאת "מבשלים ספרים"