עוגיות שקדים ואגוזים

מתכון של צבי אושרת מנצרת עילית.

 

מרכיבים

30-25 עוגיות

 

  • 2 ביצים שלמות + 1 חלמון
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית מי ורדים
  • 230 גרם (3/4 2 כוסות) שקדים טחונים
  • 230 גרם (3/4 2 כוסות) אגוזי מלך טחונים
  • 1/2 שקית (1 כפית) אבקת אפייה

 

לציפוי

  • סוכר
  • אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מקציפים את הביצים השלמות והחלמון עם הסוכר ומי הורדים עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומקציפים במהירות נמוכה רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  3. יוצרים מהבצק כדורים בערך בגודל של כדורי פלאפל. מניחים את הכדורים במקרר במשך שעה.
  4. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. מגלגלים את הכדורים בסוכר ולאחר מכן באבקת הסוכר.
  6. אופים כ-10 דקות, עד שעוגיות השקדים מזהיבות. מצננים לחלוטין ומעבירים לכלי אטום.

 

 

מרנג אגוזים בציפוי שוקולד

מרנג אגוזים בציפוי שוקולד (צילום: אסנת לסטר)
מרנג אגוזים בציפוי שוקולד (צילום: אסנת לסטר)
 

מתכון של ברכה אבוטבול מחזון.

 

מרכיבים

30-20 "נשיקות" מרנג

 

  • 500 גרם אגוזי מלך טחונים (או אגוזי פקאן)
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלבונים (כ-6 חלבונים מביצים בינוניות)
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר
  • 200-150 גרם שוקולד מומס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מקציפים את החלבון עם הסוכר עד שמתקבל קצף יציב, אך גמיש.
  3. מקפלים את האגוזים לתוך קצף החלבונים.
  4. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם צנתר בינוני ומזלפים בתבנית תלוליות קטנות.
  5. אופים כשעה, עד שה"נשיקות" מתייצבות ומתקשות.
  6. לאחר שה"נשיקות" התקררו לחלוטין טובלים אותן בשוקולד מומס. מניחים במגש מרופד בנייר אפייה, עד שהשוקולד מתקשה.

 

 

עוגיות בוטנים

עוגיות בוטנים (צילום: אסנת לסטר)
עוגיות בוטנים (צילום: אסנת לסטר)

 

מתכון של תרצה שמואלי מיקנעם.

 

מרכיבים

40-30 עוגיות

 

  • 4 כוסות (340 גרם) בוטנים לא קלויים
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית ציפורן
  • 8 חלמונים
  • 50 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) אבקת סוכר

 

לציפוי

  • אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. קולים את הבוטנים כמה דקות במחבת יבשה (ללא שמן), עד שהם מפיצים ריח נעים.
  3. מערבבים את כל המרכיבים לבצק אחיד.
  4. יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדורי פלאפל, ומגלגלים את הכדורים באבקת סוכר.
  5. מניחים את עוגיות הבוטנים בתבנית – חשוב שיהיו ביניהן רווחים, כי הן יתרחבו מעט באפייה.
  6. אופים 6-4 דקות.

 

 

מרנג קוקוס

מרנג קוקוס (צילום: אסנת לסטר)
מרנג קוקוס (צילום: אסנת לסטר)

 

מתכון של רעיה חן מכרמיאל.

 

מרכיבים

70-60 "נשיקות" מרנג

 

  • 1 כוס (240 מ"ל) חלבונים (כ-6 חלבונים מביצים בינוניות)
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר
  • 2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל
  • 2 כוסות (170 גרם) קוקוס טחון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-120 מעלות.
  2. מרתיחים מעט מים בסיר גדול. מניחים על הסיר קערת מתכת – חשוב שהתחתית שלה לא תיגע במים (במקום בקערה אפשר להשתמש גם בסיר קטן). שמים בקערה את החלבונים, הסוכר וסוכר הווניל ומחממים, תוך בחישה מתמדת, עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  3. מעבירים את תערובת החלבונים למיקסר ומקציפים עד לקצף יציב, אבל גמיש.
  4. מקפלים לתוך קצף החלבונים את הקוקוס הטחון.
  5. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם צנתר גדול בצורת כוכב ומזלפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. אופים כשעה, עד שה"נשיקות" מתייצבות ומתקשות.

 

  • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע