עוגיות שקדים ואגוזים
מתכון של צבי אושרת מנצרת עילית.
מרכיבים
30-25 עוגיות
- 2 ביצים שלמות + 1 חלמון
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/2 כפית מי ורדים
- 230 גרם (3/4 2 כוסות) שקדים טחונים
- 230 גרם (3/4 2 כוסות) אגוזי מלך טחונים
- 1/2 שקית (1 כפית) אבקת אפייה
לציפוי
- סוכר
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מקציפים את הביצים השלמות והחלמון עם הסוכר ומי הורדים עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומקציפים במהירות נמוכה רק עד שמתקבל בצק אחיד.
- יוצרים מהבצק כדורים בערך בגודל של כדורי פלאפל. מניחים את הכדורים במקרר במשך שעה.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מגלגלים את הכדורים בסוכר ולאחר מכן באבקת הסוכר.
- אופים כ-10 דקות, עד שעוגיות השקדים מזהיבות. מצננים לחלוטין ומעבירים לכלי אטום.
מרנג אגוזים בציפוי שוקולד
מרנג אגוזים בציפוי שוקולד (צילום: אסנת לסטר)
מרכיבים
30-20 "נשיקות" מרנג
- 500 גרם אגוזי מלך טחונים (או אגוזי פקאן)
- 1 כוס (240 מ"ל) חלבונים (כ-6 חלבונים מביצים בינוניות)
- 2 כוסות (400 גרם) סוכר
- 200-150 גרם שוקולד מומס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מקציפים את החלבון עם הסוכר עד שמתקבל קצף יציב, אך גמיש.
- מקפלים את האגוזים לתוך קצף החלבונים.
- מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם צנתר בינוני ומזלפים בתבנית תלוליות קטנות.
- אופים כשעה, עד שה"נשיקות" מתייצבות ומתקשות.
- לאחר שה"נשיקות" התקררו לחלוטין טובלים אותן בשוקולד מומס. מניחים במגש מרופד בנייר אפייה, עד שהשוקולד מתקשה.
עוגיות בוטנים
עוגיות בוטנים (צילום: אסנת לסטר)
מתכון של תרצה שמואלי מיקנעם.
מרכיבים
40-30 עוגיות
- 4 כוסות (340 גרם) בוטנים לא קלויים
- 2 כוסות (400 גרם) סוכר
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית ציפורן
- 8 חלמונים
- 50 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) אבקת סוכר
לציפוי
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- קולים את הבוטנים כמה דקות במחבת יבשה (ללא שמן), עד שהם מפיצים ריח נעים.
- מערבבים את כל המרכיבים לבצק אחיד.
- יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדורי פלאפל, ומגלגלים את הכדורים באבקת סוכר.
- מניחים את עוגיות הבוטנים בתבנית – חשוב שיהיו ביניהן רווחים, כי הן יתרחבו מעט באפייה.
- אופים 6-4 דקות.
מרנג קוקוס
מרנג קוקוס (צילום: אסנת לסטר)
מתכון של רעיה חן מכרמיאל.
מרכיבים
70-60 "נשיקות" מרנג
- 1 כוס (240 מ"ל) חלבונים (כ-6 חלבונים מביצים בינוניות)
- 2 כוסות (400 גרם) סוכר
- 2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל
- 2 כוסות (170 גרם) קוקוס טחון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-120 מעלות.
- מרתיחים מעט מים בסיר גדול. מניחים על הסיר קערת מתכת – חשוב שהתחתית שלה לא תיגע במים (במקום בקערה אפשר להשתמש גם בסיר קטן). שמים בקערה את החלבונים, הסוכר וסוכר הווניל ומחממים, תוך בחישה מתמדת, עד שהסוכר נמס לחלוטין.
- מעבירים את תערובת החלבונים למיקסר ומקציפים עד לקצף יציב, אבל גמיש.
- מקפלים לתוך קצף החלבונים את הקוקוס הטחון.
- מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם צנתר גדול בצורת כוכב ומזלפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כשעה, עד שה"נשיקות" מתייצבות ומתקשות.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע