מאת: סוואלי אלדר

 

בואה-לוי-נאם-קינג BUA LOI NAM KHING

כופתאות מקמח אורז במילוי שומשום שחור וקוקוס ברוטב ג'ינג'ר מתקתק

החומרים ל-15 יחידות:
למילוי:

1/2 כוס שומשום שחור
3 כפיות סוכר חום
1/4 כוס קרם קוקוס
קורט מלח

לרוטב:
2 כוסות מים
1/2 כוס סוכר חום
60 גרם ג'ינג'ר טרי חתוך לרצועות דקות ברוחב 2 ס"מ
60 גרם ג'ינג'ר מסוכר
לבצק:
1/2 כוס קמח אורז דביק ללא גלוטן
1 כוס סוכר
1/4 כוס מים

ההכנה:
1. למילוי: מחממים בסיר על אש בינונית את כל מרכיבי הבצק למשך 20 דקות ומניחים להצטנן. צרים מהתערובת 15 כדורים.
2. לרוטב: מבשלים בסיר את כל הרכיבים על אש בינונית למשך 20 דקות ומסננים את הג'ינג'ר והג'ינג'ר המסוכר. שומרים את הרוטב בסיר החם.
3. לבצק: מערבבים בקערה את כל מרכיבים ולשים עד ליצירת בצק חלק.
4. מחלקים את הבצק ל-15 חתיכות. מרדדים כל חתיכה, מניחים במרכזה כדור של המילוי וסוגרים את הבצק היטב.
5. מרתיחים בסיר גדול מים ומבשלים את הכופתאות כ-3 דקות, עד שהן צפות.
מגישים עם רוטב הג'ינג'ר החם.

 

טאו-הו-פאד-קינג TAO HUU PAD KHING

טופו מוקפץ בג'ינג'ר ורוטב סויה

החומרים ל-4 מנות:
3 כפיות שמן צמחי
1/2 כף שום כתוש
300 גרם פטריות שיטאקי טריות, חתוכות לפרוסות של 2 ס"מ
60 גרם ג'ינג'ר טרי, חתוך לרצועות דקות (כ-2 ס"מ)
1 גמבה, חתוכה לקוביות קטנות
1 כוס ברוקולי, מופרד לפרחים קטנטנים
1/2 כוס גזר חתוך לגפרורים
1 בצל קצוץ דק
300 גרם טופו, חתוך לקוביות בגודל 2x2 ס"מ
1/4 כוס סויה ללא גלוטן
2 כפיות סויה מתוקה ללא גלוטן
1 כף שמן שומשום
קורט פלפל לבן

ההכנה

1. מחממים את השמן בווק ומקפיצים את השום כדקה.
2. מוסיפים את הפטריות והג'ינג'ר ומקפיצים כשלוש דקות.
3. מוסיפים את הגמבה, הברוקולי, הגזר, הבצל, הטופו ואת הרטבים, מערבבים ומקפיצים שתי דקות.
4. מוסיפים את שמן השומשום ומעט פלפל, מערבבים ומסירים מהאש.

 

טאקו - פודינג טפיוקה

טפיוקה בחלב קוקוס

החומרים (ל-6 מנות)

לפודינג:
1/4 כוס פניני טפיוקה קטנות
3.5 כוסות מים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס גרעיני תירס
לציפוי:
400 מ"ל (פחית) קרם קוקוס
1/3 כוס קמח אורז
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס מים
1/2 כפית מלח

ההכנה

1. לפודינג: מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים את פניני הטפיוקה ומבשלים על אש בינונית 15 דקות. מוסיפים את התירס והסוכר ומבשלים 5 דקות. מחלקים בין כוסות ההגשה.
2. לציפוי: מבשלים בסיר את כל המרכיבים על אש קטנה למשך 15 דקות תוך בחישה מתמדת, עד לקבלת רוטב סמיך. מצננים.
3. מוזגים את הרוטב על הטפיוקה. אפשר לשמור במקרר 3-5 ימים.

 

קינוח תאילנדו נפוץ. טפיוקה בחלב קוקוס (צילום: יוסי סליס)

קינוח תאילנדי נפוץ. טפיוקה בחלב קוקוס (צילום: יוסי סליס)