פנקייקס

פנקייקס נהדרים ופשוטים להכנה, המכילים בתוכם הפתעה בדמות מחית בננה. החליפו את החלב במתכון לחלב שקדים או חלב אורז ותקבלו גרסה טבעונית וטעימה לא פחות.

 

מרכיבים (10 פנקייקס)

  • 2 בננות בשלות בגודל בינוני, מעוכות במזלג
  • 1 כוס קמח מלא (150 גרם), מנופה
  • 2 כפיות אבקת אפייה, מנופה
  • 1 כוס חלב (250 מ"ל)
  • 1 כף סירופ מייפל
  • מעט קינמון (לא חובה)
  • לטיגון: מעט שמן רגיל – שמן קנולה או שמן תירס
  • להגשה: פרוסות בננה , פירות יער, סירופ מייפל, דבש

 

אופן ההכנה:

  1. לשים את מחית הבננה בקערה, להוסיף את הקמח ואבקת האפייה המנופים ומעט קינמון (אם רוצים), לערבב עד שמתחילה להתקבל בלילה לא אחידה.
  2. להוסיף לקערה חצי מכמות החלב, לערבב מעט, להוסיף את שארית החלב וסירופ המייפל ולערבב קצרות עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. לכסות את הקערה ולהניח על השיש למשך 50-60 דקות.
  4. לחמם מעט שמן במחבת על להבה בינונית, לטגן 3-4 פנקייקס קטנים- כמות של 1/4 כוס (60 מ"ל) עבור כל יחידה, כ- 3 דקות מצד אחד.
  • כשנוצרות בועות קטנות ותחתית הפנקייקס משחימה קלות, יש להפוך אותם לצדם השני בעזרת מרית (ספטולה) ולהמשיך לטגן עוד 2-3 דקות.
  • מומלץ לשמן מעט את המחבת לאחר כל סבב טיגון.
  • להגיש את הפנקייקס חמים, בזילוף סירופ מייפל או דבש, פרוסות בננה ופירות טריים לפי בחירה.
  • ניתן לטגן קלות כמה פרוסות בננה ולקשט בהן את הפנקייקס.

 

משקה שוקולד חם

מתאים לימים קרים אבל ניתן להגישו גם פושר. משקה מנחם ומפנק לסיום מתוק של ארוחת ערב, או סתם כשיושבים ביחד עם בני המשפחה בסלון.

 

מרכיבים (4 מנות)

  • 90-100 גרם שוקולד מריר, 60% קקאו, קצוץ גס
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 4 כוסות חלב קר (960 מ"ל)
  • מעט תמצית וניל (לא חובה)

 

אופן ההכנה

  1. לטחון במעבד מזון את השוקולד, הסוכר והקינמון עד שמתקבלת אבקה.
  2. להניח בסיר, להוסיף את החלב ולבשל על להבה מאוד נמוכה במשך 20 דקות. לבחוש מדי פעם.
  3. בתום הבישול ניתן להוסיף מעט תמצית וניל, לערבב ולמזוג לספלים.

 

  • ניתן להכין את אבקת השוקולד הטחונה, להניח בצנצנת יפה עם הוראות הכנה ולהעניק כמתנה היישר מהמטבח שלכם.

 

חני הראל היא בעלת הבלוג לימון וג'ינג'ר