מרכיבים
20-15 עוגיות
- 300 גרם חמאה רכה
- 125 גרם (1/2 כוס ועוד 2 כפות) סוכר
- 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
- 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
- 1 ביצה בגודל M
- למילוי: כ-200 גרם (כ-3/4 כוס) ממרח חלבה
- לקישוט: אבקת סוכר לזרייה
אופן ההכנה
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את הבצק גם במיקסר ידני). מערבלים יחד את החמאה והסוכר במשך כ-2 דקות לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והביצה ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שמתקבל בצק אחיד (מערבלים כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות העוגיות).
- יוצרים מהבצק 3 כדורים שווים ומשטחים אותם מעט. עוטפים בנפרד בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- פורשים על משטח העבודה נייר אפייה ומניחים עליו את אחד מחלקי הבצק (משאירים את החלקים האחרים במקרר). מניחים על הבצק נייר אפייה נוסף ומרדדים לריבוע בעובי של 5-3 מ"מ.
- מעבירים לתבנית, מסירים את נייר האפייה העליון ואופים 8-7 דקות, עד שהבצק מזהיב.
- חוזרים על הפעולה עם חלקי הבצק האחרים. מצננים היטב.
- מניחים את אחד מריבועי הבצק בכלי הגשה ומורחים אותו במחצית מכמות ממרח החלבה. מניחים עליו ריבוע נוסף ומורחים אותו ביתרת הממרח. מכסים בריבוע השלישי.
- חותכים את המנה לעוגיות בגודל 1X1 ס"מ. לפני ההגשה מפזרים על עוגיות החלבה אבקת סוכר בעזרת מסננת דקה.
- המתכון באדיבות קונדיטוריית "לחם יין", המציעה מגוון עוגיות בעבודת יד ברשתות השיווק