כמעט בכל הפעמים שבהן אכלתי קינוח טבעוני התאכזבתי - היעדר המוצרים מהחי היה מורגש מאוד במרקם ובטעם.
הצבתי בפני עצמי אתגר להכין עוגיות טבעוניות טעימות – ואחרי כמה ניסיונות כושלים הצלחתי: התקבלו עוגיות שוקולד פאדג' רכות ונימוחות, בדיוק כמו שהן אמורות להיות.
ויש גם בונוס: את המרכיבים אפשר למצוא בכל מכולת וסופרמרקט, כך שלא תצטרכו להרחיק לחנות טבע.
- עוד מתכונים מצוינים של מיכל שמיר - בבלוג שלה, "מיכל אופה עוגה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
כ-25 עוגיות
- 80 גרם שוקולד מריר 60% לפחות
- 1/4 כוס שמן קנולה (או 2 כפות שמן קוקוס ו-2 כפות שמן קנולה)
- 1 כוס (140 גרם) קמח לבן רגיל
- 1/4 כוס (35 גרם) אבקת קקאו
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס (55 גרם) סוכר חום כהה דחוס
- 1/3 כוס (70 גרם) סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/3 כוס (90 גרם) רסק תפוחים
- 4-3 כפות שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
- ממיסים את השוקולד עם השמן במיקרוגל או בקערה המונחת על סיר שבו מעט מים רותחים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.
- מוסיפים לתערובת השוקולד את שני סוגי הסוכר, רסק התפוחים ותמצית הווניל. מערבבים היטב.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת השוקולד ומערבבים עם כף עץ רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יפגע במרקם העוגיות). מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים קלות.
- מניחים את התערובת במקרר ל-15-10 דקות, להתייצבות. בינתיים מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של כ-5-4 ס"מ זה מזה.
- אופים 12-10 דקות, רק עד ששולי העוגיות יציבים (אל תתפתו לאפות אותן יותר). העוגיות עדיין לא ייראו מוכנות, וזה בסדר - הן יתקשו לאחר הצינון.
- לעוד מתכוני עוגיות - לחצו כאן