כמעט בכל הפעמים שבהן אכלתי קינוח טבעוני התאכזבתי - היעדר המוצרים מהחי היה מורגש מאוד במרקם ובטעם.

 

הצבתי בפני עצמי אתגר להכין עוגיות טבעוניות טעימות – ואחרי כמה ניסיונות כושלים הצלחתי: התקבלו עוגיות שוקולד פאדג' רכות ונימוחות, בדיוק כמו שהן אמורות להיות.

 

ויש גם בונוס: את המרכיבים אפשר למצוא בכל מכולת וסופרמרקט, כך שלא תצטרכו להרחיק לחנות טבע.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של מיכל שמיר - בבלוג שלה, "מיכל אופה עוגה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

מרכיבים

כ-25 עוגיות

 

  • 80 גרם שוקולד מריר 60% לפחות
  • 1/4 כוס שמן קנולה (או 2 כפות שמן קוקוס ו-2 כפות שמן קנולה)
  • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן רגיל
  • 1/4 כוס (35 גרם) אבקת קקאו
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס (55 גרם) סוכר חום כהה דחוס
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/3 כוס (90 גרם) רסק תפוחים
  • 4-3 כפות שוקולד צ'יפס

 

אופן ההכנה

  1. ממיסים את השוקולד עם השמן במיקרוגל או בקערה המונחת על סיר שבו מעט מים רותחים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.
  3. מוסיפים לתערובת השוקולד את שני סוגי הסוכר, רסק התפוחים ותמצית הווניל. מערבבים היטב.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת השוקולד ומערבבים עם כף עץ רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יפגע במרקם העוגיות). מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים קלות.
  5. מניחים את התערובת במקרר ל-15-10 דקות, להתייצבות. בינתיים מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  6. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של כ-5-4 ס"מ זה מזה.
  7. אופים 12-10 דקות, רק עד ששולי העוגיות יציבים (אל תתפתו לאפות אותן יותר). העוגיות עדיין לא ייראו מוכנות, וזה בסדר - הן יתקשו לאחר הצינון.