המרכיבים (4-6 מנות)
- 1 כרובית גדולה, טרייה ויפה
- 1 כף מלח
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כפות חרדל
- 2 כפות מיונז
- 1/2 כוס יוגורט
- 1/4 כפית גרגרי צ'ילי
- 1/4 כפית כורכום
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס עבה
להגשה
- פלחי לימון
- יוגורט
ההכנה
.1 מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
.2 ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים 1 כף מלח ומביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את הכרובית בשלמותה ומבשלים כ־8 דקות, עד שהיא מתרככת קצת. מוציאים, מניחים למים לטפטף מהכרובית (אפשר להניח לכמה דקות במסננת) ומניחים בתבנית.
.3 שמים את כל שאר המרכיבים בקערה ומערבבים היטב לרוטב אחיד. מורחים את פני הכרובית ברוטב כך שיכסה את כולה. אופים 45-40 דקות, עד שפני הכרובית מזהיבים. מגישים עם פלחי לימונים ויוגורט בצד.