המרכיבים (4-6 מנות)

 

  • 1 כרובית גדולה, טרייה ויפה
  • 1 כף מלח
  •  ‭1/2‬ כוס שמן זית
  •  2 כפות חרדל
  •  2 כפות מיונז
  •  ‭1/2‬ כוס יוגורט
  •  ‭1/4‬ כפית גרגרי צ'ילי
  •  ‭1/4‬ כפית כורכום
  •  2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס עבה

להגשה

  • פלחי לימון
  • יוגורט

 

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

‭.2‬ ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים 1 כף מלח ומביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את הכרובית בשלמותה ומבשלים כ־8 דקות, עד שהיא מתרככת קצת. מוציאים, מניחים למים לטפטף מהכרובית (אפשר להניח לכמה דקות במסננת) ומניחים בתבנית.

‭.3‬ שמים את כל שאר המרכיבים בקערה ומערבבים היטב לרוטב אחיד. מורחים את פני הכרובית ברוטב כך שיכסה את כולה. אופים ‭45-40‬ דקות, עד שפני הכרובית מזהיבים. מגישים עם פלחי לימונים ויוגורט בצד.