חגיגה לאוהבי טעמים חזקים. את הקבב מגישים עם סלט טורקי פיקנטי, שמשלים את טעמיו. אם אתם אוהבים חריף, גם הסלט הטורקי אוהב חריף - ויקבל בשמחה גם פלפל צ'ילי טרי קצוץ. אפשר להקפיא את הקבב כשהוא חצי אפוי, ולהשלים את האפייה לפני ההגשה. כך אין סכנה שהוא ייאפה יותר מדי ויתייבש.

 

עוד קציצות טבעוניות בתנור במדור הבראת מתכונים

>> קציצות עם ירקות ועדשים

>> שניצל תירס

>> קציצות גזר

 

המרכיבים (כ־15 קבבים בינוניים)

 

לקבב

  • 2 כוסות שעועית אדומה או שחורה, מבושלת ומסוננת (‭3/4‬ כוס שעועית יבשה, לפני בישול)
  • 1 גזר גדול, קלוף
  • 2 שיני שום, קלופות
  • ‭1/2‬ צרור כוסברה
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 2 כפות רוטב סויה
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 4 כפות קמח מלא
  • 2 כפות שמן זית  

לסלט

  • 3 פלפלים אדומים מתוקים
  • 3 שיני שום
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 5 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • ‭1/2‬ כוס (120 מ"ל) מים
  • 1 כף עלי סלרי קצוצים או פטרוזיליה קצוצה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 כף שמן זית נוספת לסיום המנה

 

ההכנה

 

‭.1‬ הקבב: מחממים את התנור ‭190-ל‬ מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.

‭.2‬ שמים במעבד המזון כוס מהשעועית ואת הגזר, השום, הכוסברה והתבלינים. טוחנים לעיסה אחידה ומעבירים לקערה.

‭.3‬ מוסיפים לקערה את כוס השעועית הנותרת ואת פירורי הלחם, הקמח ושמן הזית. מערבבים היטב. מעצבים מהתערובת ‭15-כ‬ קבבים בינוניים ומניחים בתבנית.

‭.4‬ אופים ‭20-15‬ דקות, עד השחמה.  

‭.5‬ הסלט: חותכים את הפלפלים ואת השום לקוביות קטנות ושמים בסיר או במחבת עם ציפוי למניעת הידבקות. מוסיפים כף שמן זית ומטגנים על להבה בינונית תוך ערבוב, עד שהפלפלים מתרככים והשום מפיץ ניחוח נעים. נזהרים שהשום לא ייחרך. מוסיפים למחבת את הפפריקה ומערבבים. מוסיפים גם את העגבניות, מערבבים ומבשלים 10 דקות, עד שהעגבניות מתרככות ומתפרקות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים ‭40-30‬ דקות על אש נמוכה. בסוף הבישול מוסיפים כף שמן זית. מסירים מהכיריים (את הסלט אפשר

לשמור עד שבוע, בצנצנת זכוכית במקרר).  ‬