מרכיבים (4 מנות)

לתבשיל

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות שמן קנולה או שמן תירס
  • 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ גס
  • 2-3 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
  • 1 גזר בינוני (100 גרם) קלוף, חצוי לאורכו וחתוך גס
  • 2 גבעולי סלרי עלים (+מעט עלי סלרי לכופתאות ולקישוט המנה)
  • 500 גרם תפוחי אדמה (מכל סוג), קלופים וחתוכים לקוביות בגודל בינוני
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 קופסת שימורים של עגבניות קצוצות (400 גרם ברוטו) – להשתמש בתוכן הקופסא כולל הנוזלים. (מומלץ להשתמש בעגבניות מתוצרת איטלקית)
  • 450 מ"ל ציר עוף או ירקות, או מי ברז
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי

 

לכופתאות

  • 1/2 כוס קמח לבן מנופה (70 גרם)
  • 1/2 כפית אבקת אפייה מנופה
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • קורט פלפל שחור גרוס טרי – לא חובה
  • כף עלי סלרי קצוצים או עלי פטרוזיליה/שמיר טריים, קצוצים דק
  • כ- 4 כפות מי ברז

 

אופן ההכנה:

  1. לחמם את 2 סוגי השמן בסיר גדול. להוסיף את הבצל הקצוץ, השום, הגזר, הסלרי וקוביות תפוחי האדמה. לבשל על להבה בינונית בבחישה תכופה במשך 10 דקות.
  2. להוסיף את הפפריקה, לבחוש ולבשל 1-2 דקות נוספות.
  3. להוסיף את העגבניות הקצוצות (כולל המיץ), ציר המרק או המים, המלח והפלפל ולהביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה לבינונית, לכסות עם מכסה ולבשל כ- 20 דקות.
  4. במקביל מכינים את הכופתאות: בקערה בינונית לערבב את הקמח, אבקת האפייה, המלח, הפלפל שחור גרוס טרי ומעט תבלין טרי ירוק קצוץ (עלי סלרי/שמיר/פטרוזיליה).
  5. להוסיף לקערה חמאה, לערבב בזריזות לקבלת תערובת של פירורים גסים.
  6. להוסיף 2 כפות מים ולערבב מעט, להוסיף 2 כפות מים נוספות וללוש לבצק אחיד.
  7. ליצור מהבצק גליל עבה ולהניח על משטח מקומח קלות. לחתוך את הגליל ל- 8 פרוסות עבות, לגלגל כל חלק לכדור.
  8. בישול הכופתאות: לסדר את הכופתאות על פני הגולש המתבשל בסיר במרחקים זו מזו (הכופתאות תופחות), לכסות את הסיר במכסה ולבשל כ- 15 דקות או עד שהכופתאות תופחות ומכפילות את גודלן.

 

  • המנה ניתנת לאחסון במקרר וחימום מחדש גם במחבת עמוקה.

 

חני הראל היא בעלת הבלוג לימון וג'ינג'ר