אוזני המן עם פרג זה מצוין, אבל בפורים מותר ואף רצוי לצאת קצת מהקופסה, לא? אז אולי תנסו אוזני המן קצת אחרות ומפתיעות, עם בצק פריך שוקולדי ומילוי קוקוס שמחביא בתוכו ליבת שוקולד?
ואם זה לא מספיק, אפשר לקשט בעוד קצת שוקולד.
- אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להיכנס לבלוג
מרכיבים
45-40 אוזני המן
לבצק
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 3/4 כוס (90 גרם) אבקת סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 2 חלמונים
- 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
- 1/3 כוס (45 גרם) אבקת קקאו
למלית
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב
- 2 כפות דבש
- 2 כוסות (200 גרם) קוקוס יבש
- 30 גרם חמאה
- 100 גרם קוביות שוקולד חלב
בנוסף
- 1 חלבון ביצה
- לקישוט: 50 גרם שוקולד מריר מומס או מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה
- הבצק: מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון). מעבדים יחד את החמאה, הסוכר והמלח עד שהם מתאחדים. מוסיפים את החלמונים, אחד בכל פעם, ומדי פעם מנקים את שולי הקערה. מוסיפים את הקמח והקקאו ומעבדים רק עד שנוצרים פירורים גדולים. מוציאים את הפירורים מהקערה ולשים קצרות עם הידיים, רק עד שמתקבל בצק אחיד. משטחים מעט, עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות.
- בינתיים מכינים את המילוי: מחממים את החלב והדבש על אש בינונית. כשהחלב מגיע לסף רתיחה מוסיפים את הקוקוס ומערבבים. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל, תוך ערבוב עד שהחלב נספג בקוקוס. מכבים את האש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
- מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. חלק אחד עוטפים שוב ומחזירים למקרר, ואת החלק השני מרדדים לעלה בעובי 5-4 מ"מ.
- קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ באמצעות חותכן מקומח או כוס מקומחת. מקפידים שהעיגולים יהיו צמודים זה לזה ככל הניתן, כדי לא לבזבז בצק. אוספים את שאריות הבצק, מרדדים שוב וקורצים מהן עיגולים נוספים.
- מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול, ומניחים עליה 1/2 קוביית שוקולד. מכסים בעוד קצת מהמלית.
- מקפלים את הבצק בשלושה מקומות מהשוליים כלפי המרכז, ליצירת אוזן המן. מהדקים היטב את הקצוות.
- מניחים את אוזני ההמן בתבנית ושומרים על מרחק של כמה ס"מ ביניהן. מברישים בחלבון ביצה.
- אופים כ-25 דקות.
- מכינים באותו אופן אוזני המן נוספות מיתרת הבצק.
- לאחר שאוזני ההמן הצטננו לחלוטין מזלפים עליהן שוקולד מריר מומס או זורים מעט אבקת סוכר.
- לעוד מתכוני אוזני המן - לחצו כאן