מרכיבים

30-25 אוזני המן

 

לבצק

  • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח
  • 150 גרם חמאה רכה או מרגרינה
  • 2/3 כוס (80 גרם) אבקת סוכר
  • 2 כפות (30 גרם) שקדים טחונים
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 ביצה בינונית טרופה
  • קורט מלח

 

למלית

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 כף דבש
  • 20 גרם חמאה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 1 כוסות (120 גרם) פרג טחון טרי
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס

 

אופן ההכנה

 

הבצק

  1. מנפים את הקמח. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל מרכיבי הבצק, למעט הקמח והמלח. מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון).
  2. מוסיפים את הקמח וקורט מלח ומעבדים במהירות נמוכה רק עד שמתקבל בצק אחיד (בשלב זה חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות, כדי לשמור על הפריכות שלו).
  3. משטחים את הבצק ועוטפים היטב בניילון נצמד. מניחים לשעה-שעתיים במקרר או חצי שעה במקפיא (המנוחה חשובה מאוד – בלעדיה הבצק יתכווץ בזמן העבודה).

 

המלית

  1. שמים בסיר קטן את כל מרכיבי המלית, למעט הפרג והאגוזים. מביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה עד שהפרג סופג את הנוזלים.
  3. מסירים מהאש, מוסיפים את האגוזים ומערבבים. מצננים היטב.

 

העיצוב והאפייה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מקמחים קלות את משטחה העבודה. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 7 ס"מ.
  3. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית הפרג. מקפלים את הבצק מהשוליים לכיוון המרכז מ-3 צדדים, ליצירת צורה של אוזן המן. מהדקים היטב את קצוות הבצק, כדי שלא ייפתחו בזמן האפייה.
  4. מניחים את אוזני ההמן בתבנית ואופים כ-15 דקות, עד שהן מזהיבות.
  5. לאחר שאוזני ההמן הצטננו לחלוטין בוזקים עליהן אבקת סוכר. חשוב לשמור את אוזני ההמן בכלי אטום, כדי שיישארו פריכות.

 

גיוון: אוזני המן במילוי ממרח "לוטוס"

  • לאוזני המן עם מילוי מיוחד אפשר להחליף את מלית הפרג בכ-1/4 צנצנת ממרח "לוטוס". חשוב שלא למלא את אוזני ההמן ביותר מדי ממרח, כי יש לו נטייה לגלוש החוצה בזמן האפייה.

 

  • שף-קונדיטור אורן בקר הוא יועץ קולינרי למסעדות ולקונדיטוריות ומעביר סדנאות אפייה חווייתיות