מרכיבים
30-25 אוזני המן
לבצק
- 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח
- 150 גרם חמאה רכה או מרגרינה
- 2/3 כוס (80 גרם) אבקת סוכר
- 2 כפות (30 גרם) שקדים טחונים
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1 ביצה בינונית טרופה
- קורט מלח
למלית
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
- מיץ מ-1/2 לימון
- 1 כף דבש
- 20 גרם חמאה
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קינמון
- 1/2 1 כוסות (120 גרם) פרג טחון טרי
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה
הבצק
- מנפים את הקמח. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל מרכיבי הבצק, למעט הקמח והמלח. מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון).
- מוסיפים את הקמח וקורט מלח ומעבדים במהירות נמוכה רק עד שמתקבל בצק אחיד (בשלב זה חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות, כדי לשמור על הפריכות שלו).
- משטחים את הבצק ועוטפים היטב בניילון נצמד. מניחים לשעה-שעתיים במקרר או חצי שעה במקפיא (המנוחה חשובה מאוד – בלעדיה הבצק יתכווץ בזמן העבודה).
המלית
- שמים בסיר קטן את כל מרכיבי המלית, למעט הפרג והאגוזים. מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה עד שהפרג סופג את הנוזלים.
- מסירים מהאש, מוסיפים את האגוזים ומערבבים. מצננים היטב.
העיצוב והאפייה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מקמחים קלות את משטחה העבודה. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 7 ס"מ.
- מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית הפרג. מקפלים את הבצק מהשוליים לכיוון המרכז מ-3 צדדים, ליצירת צורה של אוזן המן. מהדקים היטב את קצוות הבצק, כדי שלא ייפתחו בזמן האפייה.
- מניחים את אוזני ההמן בתבנית ואופים כ-15 דקות, עד שהן מזהיבות.
- לאחר שאוזני ההמן הצטננו לחלוטין בוזקים עליהן אבקת סוכר. חשוב לשמור את אוזני ההמן בכלי אטום, כדי שיישארו פריכות.
גיוון: אוזני המן במילוי ממרח "לוטוס"
- לאוזני המן עם מילוי מיוחד אפשר להחליף את מלית הפרג בכ-1/4 צנצנת ממרח "לוטוס". חשוב שלא למלא את אוזני ההמן ביותר מדי ממרח, כי יש לו נטייה לגלוש החוצה בזמן האפייה.
- שף-קונדיטור אורן בקר הוא יועץ קולינרי למסעדות ולקונדיטוריות ומעביר סדנאות אפייה חווייתיות