עוגת פרג בחושה עם תפוחים
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
- 2 ביצים גדולות
- 1 כוס פחות 1 כף 190) גרם) סוכר
- 140 גרם חמאה, מומסת בזהירות
- 1/2 גביע 100) מ"ל) שמנת חמוצה
- אפשרות: 1 כף ברנדי או קלבדוס
- 1 כוס פחות 1 כף 130) גרם) קמח
- 1 2/3 כוסות 160) גרם) פרג טחון טרי
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 1/2 תפוחים בינוניים מזן גרני סמית
- 1/3 כוס 40) גרם) פקאנים טבעיים
- 1/2 כוס 60) גרם) צימוקים קטנים
- לעיטור: 8 חצאי פקאן טבעי
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
- שמים בקערה את הביצים והסוכר וטורפים כ-2 דקות למרקם אחיד ומעט תפוח. מוסיפים את החמאה המומסת, השמנת והברנדי (אם רוצים), וטורפים.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הפרג ואבקת האפייה. מוסיפים לקערה הגדולה ומערבבים במרית רק עד שנוצר מרקם אחיד.
- מגלענים את התפוחים, קולפים וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים לעיסה מיד. מוסיפים גם את הפקאנים והצימוקים ומערבבים לפיזור אחיד.
- יוצקים לתבנית, מיישרים ומעטרים בפקאנים. אופים 55-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים כשעתיים ומגישים.
איך שומרים?
- בחורף – עד 4 ימים, מכוסה בטמפרטורת החדר. בקיץ – עד שבוע במקרר. לא מומלץ להקפיא.
טארט פרג עם כוכבים
טארט עשיר ומפנק, שנאפה בבת אחת - בצק ומלית יחד. והוא כל כך יפה!
מרכיבים
תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ
למלית
- 1 1/2 כוסות 300) גרם) סוכר
- 1/4 כוס 60) מ"ל) ברנדי
- 1 מכל קטן 250) מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן
- 2 כוסות 200) גרם) פרג טחון טרי
- 1 כוס 100) גרם) פקאן טבעי, קצוץ בינוני
- 1 ביצה גדולה, טרופה היטב
לבצק
- 2 כוסות 2 + כפות 300) גרם) קמח
- 1 כף גדושה 10) גרם) פרג שלם
- 1 כוס 120) גרם) אבקת סוכר
- 180 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1 ביצה גדולה, קרה
- 5 כפות 40) גרם) פירורי עוגיות או ביסקוויטים
אופן ההכנה
המלית
- שמים את הסוכר, הברנדי והשמנת בסיר ומחממים על להבה נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס ומתקבל נוזל אחיד.
- מוסיפים את הפרג הטחון והפקאן, מערבבים ומבשלים עוד כדקה. מסירים מהכיריים ומצננים לגמרי.
הבצק והאפייה
- שמים במעבד המזון עם להב הסכין או במערבל עם וו גיטרה את הקמח, הפרג השלם ואבקת הסוכר ומערבבים קצרות. מוסיפים את החמאה והביצה ומעבדים רק עד שנוצר בצק, ולא יותר.
- מפרישים כשליש מהבצק לעיטור. משטחים על נייר אפייה ומאחסנים במקרר לחצי שעה לפחות.
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את יתרת הבצק לעיגול הגדול מעט מקוטר התבנית. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא לשעה.
- בינתיים מעבירים למשטח העבודה את הבצק לעיטור (משאירים אותו על נייר האפייה), מכסים בנייר
- אפייה נוסף ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים ממנו צורות (אני קרצתי כוכבים), מניחים על צלחת מרופדת בנייר אפייה ומאחסנים במקפיא 30-20 דקות, לייצוב.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מוסיפים את הביצה למלית הפרג ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ומפזרים על הבצק את פירורי העוגיות או הביסקוויטים (תפקידם לספוג נוזלים ולשמור על הבצק פריך). יוצקים את המלית לתבנית, מיישרים ואופים 10 דקות.
- מוציאים את התבנית, מפזרים את עיטורי הבצק ואופים עוד כ-25 דקות. מוציאים ומצננים היטב. מאחסנים במקרר כחצי שעה.
איך שומרים?
- עד 5 ימים במקרר (מוציאים כחצי שעה לפני ההגשה), או עד חודשיים במקפיא.
שבלולי שמרים במלית פרג
מרכיבים
40 שבלולים
לבצק
- 3 1/2 כוסות 1 + כף 500) גרם) קמח
- 40 גרם שמרים טריים
- 1/2 כוס 100) גרם) סוכר
- 1/8 כפית מלח דק
- 2 ביצים גדולות
- 3 חלמונים מביצים גדולות
- 3/4 גביע 140) מ"ל) שמנת חמוצה
- 120 גרם חמאה רכה
למלית
- 2 כוסות פחות 2 כפות 370) גרם) סוכר
- 1/3 כוס 80) מ"ל) ברנדי או רום כהה
- 1 מכל קטן 250) מ"ל) שמנת מתוקה
- 3 כוסות פחות 3 כפות 270) גרם) פרג טחון טרי
- 3/4 כוס 75) גרם) אגוזי פקאן, קצוצים גס
לסירופ הסוכר
- 1/3 כוס 2 + כפות 100) מ"ל) מים
- 100 גרם 1/2) כוס) סוכר
אופן ההכנה
הבצק
- שמים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח בקערת המערבל עם וו הלישה. מערבלים במהירות נמוכה, לאיחוד.
- מוסיפים את יתרת מרכיבי הבצק ומערבלים כ-2 דקות. אוספים במרית את הבצק שנדבק לדפנות הקערה ולשים עוד 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- מכסים את הקערה במגבת לחה ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
המלית
- שמים בסיר את הסוכר, הברנדי והשמנת ומבשלים כ-3 דקות על להבה נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס ומתקבל נוזל אחיד.
- מוסיפים את הפרג והפקאן, מערבבים ומבשלים עוד כדקה. מצננים לגמרי.
העיצוב והאפייה
- מרפדים 4 תבניות תנור בנייר אפייה.
- מקמחים משטח עבודה, מעבירים אליו את הבצק, מוציאים ממנו את האוויר ומחלקים ל-4 חלקים.
- מרדדים כל חלק לעלה בעובי כחצי ס"מ. מורחים עליו רבע מהמלית, מגלגלים לרולדה ומהדקים את הקצוות ואת ה"תפר" (כדי שהשבלולים לא ייפתחו באפייה). מניחים בתבניות ומקפיאים 15 דקות.
- מוציאים גליל אחד מהמקפיא, חותכים לפרוסות ברוחב 2 1/2 ס"מ ומעמידים אותן בתבנית, במרחק של 7-6 ס"מ זו מזו. מכינים כך את כל גלילי הבצק. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעתיים.
- מחממים את התנור ל-175 מעלות.
- מכינים את סירופ הסוכר: שמים את הסוכר והמים בסיר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 5 דקות.
- אופים 11-10 דקות, עד השחמה. מוציאים. מברישים את השבלולים בסירופ החם, מצננים ומגישים.
איך שומרים?
- בחורף - עד 3 ימים בטמפרטורת החדר. בקיץ - עד יום. אפשר לשמור עד חודש בהקפאה (מפשירים כ-3 שעות בטמפרטורת החדר.
- רוצים עוד מתכונים לעוגת פרג? לחצו כאן