מסוג המאפים שנחטפים היישר מהתנור: ברגע שסיון מניחה אותו על השיש כולם נעמדים מסביב וחוטפים לצלחות. מי שלא מזדרז, לא נשאר לו כלום. החוקים ברורים!

 

המתכון המקורי הופיע בבלוג smitten kitchen – שינינו אותו טיפה כדי שיהיה לכם (ולנו) מהיר יותר וגם בריא יותר.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 500 גרם פסטה (אנחנו השתמשנו ב"חונקי כמרים")
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל חצוי ופרוס דק
  • 700 גרם פטריות טריות פרוסות, רצוי מכמה סוגים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס שרי יבש (להשיג בחנויות יין. אם אין, אפשר להשתמש ביין אדום. המאפה יהיה מעולה גם אתו, אבל טעמו יהיה שונה)
  • 20 גרם חמאה
  • 3 כפות קמח
  • 2 כוסות ציר עוף או ירקות
  • 1/2 ק"ג תרד, קרוע בגסות
  • 100 גרם (1 כוס) גבינת פרמזן מגוררת
  • 200 גרם גבינת מוצרלה (2 כדורים גדולים), קרועה בגסות
  • להגשה: פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
  3. מחממים את השמן בסיר רחב על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והפטריות ומטגנים כ-7 דקות, עד שהם מזהיבים. מתבלים במלח ובפלפל.
  4. מוסיפים את השרי, מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים כמעט לחלוטין. מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את הציר ומבשלים תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך (הוא מוכן כאשר כף עץ שמעבירים דרכו מותירה שובל שנסגר רק לאחר שנייה-שתיים).
  6. מוסיפים את התרד ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  7. שמים את הפסטה בתבנית ויוצקים עליה את הרוטב. מוסיפים מחצית מכמות הפרמזן ואת המוצרלה ומערבבים היטב. מפזרים מעל את יתרת הפרמזן ואופים כ-30 דקות, עד שהמאפה מזהיב. מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומגישים חם.