עוד רעיונות לפורים

>> משלוח מנות מקורי ובריא בצנצנת

>> איך להכין משלוח מנות בריא יותר

>> משלוח מנות תוצרת בית

  

עוגיות פרג

  

המרכיבים (‭40-35‬ יחידות)

 

  • ‭1/2‬ כוס פרג שלם טרי
  • 1 שקית ‭100)‬ גרם) אבקת סוכר
  • 2 כוסות ‭280)‬ גרם) קמח
  • ‭1/2‬ כפית סודה לשתייה
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • ‭1/2‬ כוס שמן (קנולה או אחר)
  • 4 כפות רסק תפוחים ללא סוכר (קנוי, או מתפוח מבושל ומרוסק)
  • 2 כפות מים
  • 1 שקית ‭10)‬ גרם) סוכר וניל
  • קליפה מגוררת ‭1-מ‬ לימון קטן
  • לקישוט: ‭40-כ‬ חצאי שקדים מולבנים

 

ההכנה

 

‭.1‬ מערבבים בקערה את הפרג, אבקת הסוכר, הקמח, הסודה לשתייה והמלח.

‭.2‬ מערבבים בקערה נפרדת את השמן, רסק התפוחים, המים, סוכר הווניל וקליפת הלימון. מעבירים את תכולת הקערה לקערת הפרג ומערבבים רק עד שמתקבל גוש בצק לא פירורי ולא דביק (ניתן להכין גם במעבד מזון. אם צריך, מוסיפים עוד כף מים‭.(‬ מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים כחצי שעה במקרר.

‭.3‬ מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור.

‭.4‬ מוציאים את הבצק ויוצרים ממנו כדורים בקוטר ‭3-2‬ ס"מ. מניחים בתבנית ברווח של כ-2 ס"מ זה מזה. נועצים בעדינות חצי שקד בכל כדור.

‭.5‬ אופים כ-10 דקות, או עד הזהבה קלה. מוציאים ומצננים. מגישים.

  • איך שומרים? כשבועיים, בקופסה סגורה.

 

כדורי קוקוס-לימון ללא אפייה

 

המרכיבים ‭30-כ)‬ יחידות קטנות)

 

לציפוי הקוקוס הצהוב:

  • 2 כפות שמן קוקוס
  • ‭1/2‬ כפית כורכום טחון
  • 50 גרם קוקוס טחון

לכדורים:

  • 10 תמרים מגולענים מזן מג'הול
  • 100 גרם צימוקים בהירים
  • 100 גרם קוקוס טחון
  • 100 גרם שקדים
  • 1 כף דבש
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • 3 כפות חמאת קקאו, מומסת (במיקרוגל, או בתוך כלי אותו שמים בתוך כלי עם מים רותחים)
  • קליפה מגוררת ‭1-מ‬ לימון
  • ‭1/2‬ כפית תמצית וניל
  • 2 כפות מים

 

ההכנה

‭.1‬ הציפוי: שמים את שמן הקוקוס והכורכום בכלי מתאים ומחממים ‭20-10‬ שניות במיקרוגל, להמסה. מערבבים ונותנים לאבקת התבלין לשקוע לתחתית הכלי.

‭.2‬ מפזרים בקערה את הקוקוס טחון. יוצקים עליו את השמן הצהוב (ללא משקע התבלין) ומערבבים בכף.

‭.3‬ הכדורים: שמים את כל מרכיבי הכדורים בקערת מעבד המזון בעל להב המתכת ומעבדים לעיסה אחידה ודביקה. מגלגלים לכדורים בקוטר ‭1 1/2‬ ס"מ.

‭.4‬ מגלגלים את הכדורים בקוקוס הצהוב ומאחסנים במקרר עד להגשה.

  • איך שומרים? עד שבוע במקרר, או עד 3 שבועות במקפיא.

 

אוזני המן במלית קוקוס-תות

 

המרכיבים (‭40-כ‬ יחידות קטנות)

 

  • ‭1 1/2‬ כוסות ‭210)‬ גרם) קמח
  • ‭1 1/2‬ כווסת ‭210)‬ גרם) קמח תופח
  • 4 כפות סוכר
  • 1 שקיק ‭10)‬ גרם) סוכר וניל
  • ‭3/4‬ כוס שמן קוקוס
  • ‭1/2‬ כוס מים

למלית

  • 4 כפות ריבה אדומה איכותית (פטל, דובדבן או תות, למשל)
  • 100 גרם קוקוס טחון

 

ההכנה

 

‭.1‬ הבצק: שמים בקערה או במעבד המזון את שני סוגי הקמח, הסוכר, סוכר הווניל והשמן ומערבבים למרקם פירורי. מוסיפים את המים ומעבדים עד שמתקבל גוש בצק. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים ‭30-כ‬ דקות במקרר.

‭.2‬ המלית: שמים את כל מרכיביה בקערה ומערבבים היטב.

‭.3‬ מחממים את התנור ‭180-ל‬ מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

‭.4‬ מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה דק בעובי כ ‭2-‬ מ"מ. קורצים בו עיגולים בקוטר ‭4-כ‬ ס"מ.

‭.5‬ טובלים מברשת או מכחול נקי במעט מים ומנערים היטב. מברישים את עיגולי הבצק במים. מניחים במרכז כל עיגול ‭1/2-כ‬ כפית מהמלית, ומקפלים לצורת משולש. מהדקים.

‭.6‬ מעבירים לתבנית, ברווח של ‭1-כ‬ ס"מ בין אוזן לאוזן. אופים ‭10-כ‬ דקות, עד הזהבה. מוציאים, מצננים ומגישים.

  • איך שומרים? עד שבוע, בקופסה סגורה.

 

ריבועי שוקולד מריר ופצפוצים

 

המרכיבים (‭30-כ‬ יחידות בתבנית ‭25x20‬ ס"מ )

 

  • 200 גרם שוקולד מריר פרווה, שבור לקוביות
  • 4 כפות שמן קוקוס
  • 2 כפות סילאן, או מייפל 
  • ‭1/8‬ כפית מלח ים
  • ‭2 1/2‬ כוסות פצפוצי אורז מלא

 

ההכנה

 

‭.1‬ ממיסים את השוקולד ושמן הקוקוס לקרם אחיד (אפשר לעשות זאת במיקרוגל או בסיר אדים כפול‭.(‬ מוסיפים את הסילאן או המייפל ואת המלח ומערבבים. מוסיפים את הפצפוצים ומערבבים עד שהם מצופים בקרם.

‭.2‬ מרפדים את התבנית בנייר אפייה. יוצקים את הפצפוצים ומיישרים. מניחים עליהם נייר אפייה נוסף ומהדקים היטב, בידיים. מאחסנים כשעה במקפיא.

‭.3‬ מוציאים (בעזרת נייר האפייה)‬. חותכים לקוביות בגודל ‭1 1/2‬ ס"מ ומניחים בעטרות נייר. מגישים.

  • איך שומרים? עד שבוע בטמפרטורת החדר, או עד 3 שבועות במקפיא (מפשירים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר).

 

"סופלה" שוקולד טבעוני

  

המרכיבים (‭15-כ‬ מאפינס, או ‭40-כ‬ מיני-מאפינס)

 

  • 100 גרם שוקולד מריר פרווה, שבור לקוביות
  • ‭1/4‬ כוס שמן קוקוס
  • 1 כוס ‭200)‬ גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף חומץ
  • 1 כוס מים חמים
  • 1/2 1כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבן פרווה
  • לעיטור: שוקולד צ'יפס לבן פרווה

 

ההכנה

 

‭.1‬ ממיסים את השוקולד ושמן הקוקוס לקרם אחיד (אפשר לעשות זאת במיקרוגל או בסיר אדים כפול). מוסיפים לקרם את הסוכר, תמצית הווניל, החומץ והמים ומערבבים.

‭.2‬ מערבבים בקערית נפרדת את הקמח והקונפלור ומוסיפים לקרם. מערבבים היטב ומניחים לצינון במשך כרבע שעה.

‭.3‬ בינתיים, מחממים את התנור ל-180 מעלות ומניחים עטרות נייר בשקעי התבנית.

‭.4‬ מוסיפים את השוקולד צ'יפס הלבנים לעיסה ומערבבים. מעבירים את העיסה לשק זילוף ללא צנתר. מזלפים לעטרות הנייר כך שתמלא כמחצית מגובהם.

‭.5‬ מפזרים שוקולד צ'יפס על כל יחידה ואופים כ-25 דקות למאפינס או כ-10 דקות למיני-מאפינס, עד שקיסם הננעץ במאפים יוצא יבש. מוציאים, מצננים ומגישים.

  • איך שומרים? עד שבוע, בקופסה אטומה.

 

>> עוד ממתכונים והדרכות בספיישל פורים