פשטידה בריאה ודיאטטית, ללא בצק וללא ציפוי מיותר של גבינה צהובה. מוצרי החלב והביצים מספקים מקור מצוין לחלבון, ולכן מהווים מנה עיקרית מצוינת בארוחה צמחונית. לקבלת ארוחה שלמה אפשר להוסיף תפוח אדמה אפוי .

 

 

 

החומרים (8 מנות, 100 קלוריות למנה)

 

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ  או מרובעת בגודל 25X 25 ס"מ

 

  • 400 גרם תרד קפוא או 4 כוסות עלי תרד טריים
  • 400 גרם ברוקולי קפוא, מופשר וסחוט היטב, חתוך לפרחים קטנים
  • 4 ביצים
  • 1/4 כוס קמח תופח (רצוי מלא)
  • 500 גרם גבינה 5% כגון קוטג', מלוחה, לבנה וכו' (אפשר להשתמש גם בחלקי גביעים שנשארו במקרר)
  • 1 גביע יוגורט ביו
  • קורט מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי

 

ההכנה

 

1. קוצצים את עלי התרד, שמים אותם בסיר עם מים מעט מומלחים, ומבשלים כרבע שעה עד שהעלים מתרככים. מסננים את המים.

2. טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את הקמח, הגבינות, היוגורט והתבלינים. מערבבים היטב. מוסיפים את התרד והברוקולי ומערבבים שוב.

3 משמנים את התבנית, ויוצקים את התערובת לתוכה. אופים בחום בינוני (180 מעלות) כשעה, או עד שהפשטידה זהובה וקפיצית למגע.