סלט חומוס, ברוקולי ופלפל אדום

מרכיבים (4 מנות)

  • 200 גרם ברוקולי- להפריד את התפרחות ולחתוך גס, את הגבעול לחתוך לקוביות בגודל בינוני
  • 2 כפות שמן זית
  • 1-2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
  • 1/2 פלפל צ'ילי, טרי ופרוס דק (לא חובה)
  • כוס וחצי (200 גרם) גרגירי חומוס מבושל, או חומוס מקופסה. אם משתמשים בגרגירי חומוס יבש, יש להשרות אותם מראש במים למשך יום שלם, לסנן ולבשל עד לריכוך
  • 1 בצל סגול, בינוני, קלוף ופרוס דק (100 גרם)
  • 1 פלפל אדום, בינוני, נקי מגלעינים וחתוך לפסים צרים (200 גרם)
  • 2-3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • מלח אטלנטי/גס/דק
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • להגשה: חופן פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה

  1. להרתיח מים בסיר ולבשל את הברוקולי הקצוץ קצרות (4-5 דקות) עד שהוא מתרכך מעט ונותר עדיין פריך. לסנן ולשמור בצד.
  2. לחמם את השמן במחבת על להבה בינונית, להוסיף את השום הקצוץ ולהזהיב בבחישה.
  3. להוסיף את הברוקולי והפלפל החריף (לא חובה), לבחוש 1-2 דקות.
  4. להוסיף את גרגירי החומוס, פרוסות הבצל והפלפל האדום, לערבב ולבשל דקות אחדות (2-4 דקות).
  5. להסיר מהאש, להוסיף את מיץ הלימון, לתבל במלח ופלפל שחור, לפזר פטרוזיליה קצוצה ולהגיש.

 

  • הסלט טעים חמים או קר ויישמר במקרר 2-3 ימים.
  • ניתן להשתמש בגרגירי חומוס מכל סוג- גדולים/קטנים.
  • רצוי לבחור ברוקולי טרי בעל תפרחת ירוקה וגבעולים לא עבים במיוחד.
  • לחובבי הכוסברה, החליפו את הפטרוזיליה בחופן כוסברה טרייה.
  • לסלט קריספי במיוחד- בשלו את המרכיבים 1-2 דקות בלבד.

 

חני הראל היא בעלת הבלוג לימון וג'ינג'ר