לפני שנה-שנתיים רץ ברשת מתכון למאפה יפהפה בצורת שמש. לא מזמן החלטתי שהגיע הזמן שאנסה להכין אותו בעצמי, והתוצאה לא איכזבה.

 

היו מוכנים לכך שבמאפה הזה הצורה הסופית לא תהיה מושלמת, מאחר שרוטב הטונה מעט נוזלי. אבל אפשר, כמובן, להשתמש במילויים אחרים – אפילו מתוקים: אני הכנתי את המאפה גם עם מילוי גבינות ופרג והוא היה מעולה.

 

שימו לב: חשוב מאוד לעבוד עם בצק העלים כשהוא קר.

 

  • עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, "יופי במטבח". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

מרכיבים

  • 600 גרם בצק עלים, מופשר במקרר
  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 קופסאות (320 גרם לאחר סינון) נתחי טונה בהירה בשמן
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • צנוברים
  • 1 ביצה טרופה
  • לקישוט: שומשום, פרג

 

אופן ההכנה

  1. מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הטונה ומערבבים.
  2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מלח ופלפל, ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות, תוך בחישה מדי פעם. מסירים מהאש ומצננים.
  3. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  4. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מניחים את אחד החלקים על נייר אפייה ומרדדים מעט, מסמנים באמצעות תבנית עיגול בקוטר 26 וחותכים עם סכין. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.
  5. מורחים את המלית על אחד העיגולים. מפזרים את הצנוברים ומניחים מעל את העיגול השני.
  6. מסמנים באמצע הבצק עיגול קטן באמצעות כוס. חותכים את הבצק ל-12 פרוסות שוות, כמו שחותכים עוגה, אבל משאירים את העיגול שבאמצע שלם.
  7. מסובבים כל פרוסה פעמיים סביב עצמה, כמו בורג.מצמידים כל זוג "ברגים" בקצה שלהם.
  8. מברישים את הבצק בביצה וזורים עליו פרג ושומשום.
  9. אופים כ-30 דקות, עד הזהבה.