מאת אורן ברזילי

 

שושלת משחקי "זלדה" היא אחת השושלות העתיקות והחשובות בתולדות משחקי המחשב. המשחק הראשון שלהם יצא אי שם בשנת 1986 ורץ על Family Computer Disk System - קונסולת משחקים כל כך עתיקה עד שהיא נראית כמו משהו שהערוץ הראשון פסל עקב חוסר רלוונטיות. המשחקים הראשונים ידעו לשלב גרפיקה מתקדמת לאותו זמן עם משחקיות מורכבת ושילוב של קרבות ופתרון תעלומות.

בקיצור, סדרת זלדה היא אחת המייסדות של ז'אנר משחקי ההרפתקאות, והמבנה של הז'אנר הזה כל כך חזק שהוא שרד כמעט שני עשורים של תהפוכות (אחד המשחקים האחרונים בסדרה עדיין רץ אצלנו בסלון). המשחק שממנו קיבלנו את ההשראה למתכון הוא The wind waker, אחד המשחקים האהובים בסדרה. המשחק יצא לפני כעשור והעלילה מתארת את החיפוש של לינק (הגיבור) אחר אחותו.

בניגוד לחלק לא מבוטל מהמשחקים בסדרה, שמתרחשים בתוך הג'ונגלים והמבוכים של hyrule, (העולם הדמיוני של הסדרה), המשחק הזה מתרחש ברובו באוקיינוס רחב ידיים ומלא בסערות, רוחות וגשם. מזל שאחרי שיט ארוך בים יכול לינק לעבור אצל סבתא ולאכול משהו – למשל, את המרק שהיא מכינה כדי לתת לו כוח לעוד הרפתקאות.

גם אנחנו רוצים לעזור לכם בהרפתקאות שלכם ולכן עומדת בפנינו משימה לא פשוטה - משום שהמרק המקורי אמור לחדש את כוח החיים וכוח הקסם ולהכפיל את כוח ההתקפה. בנוסף, הרשת גדושה במתכונים שאמורים לחקות את המרק מהמשחק ורובם מעניינים כמו… מרק דלעת. אנחנו נתנו למרק הכתום הסטנדרטי בעיטה עם מתכון שיספק גם את חובבי המשחק וגם את בלוטות הטעם שלכם.

 

ההשראה: מרק הקסם שמכינה סבתו של גיבור המשחק

 

לגבי המשימה של חידוש כוח הקסם וכוח החיים יש מרכיב אחד מופלא שפותר את שתי הבעיות בבת-אחת - קוראים לו דלעת ערמונים והוא לא רק בריא (כוח חיים!) וטעים, אלא גם קסום: זו דלעת, אבל בטעם של ערמונים. טה-דהה! ומה לגבי משהו שיעזור לכם לחזק את כוח ההתקפה שלכם? בשביל זה יש צ'ילי ממזרי. לבסוף, המיסו היפני נותן למרק את האופי הייחודי והופך אותו לא רק למגוון ועמוק יותר מכל מרק כתום סטנדרטי, אלא גם למרק שלוקח אתכם מזרחה. מאוד-מאוד מזרחה.

לפני שאתם ניגשים להכנת המרק, חשוב שתבינו איך עובד התיבול שלו. רוב המרקים הכתומים מתאפיינים במתיקות בלבד ולכן נחשבים לפשוטים ומנחמים - אבל גם יכולים לשעמם אחרי הכף העשירית. הטעמים במרק הזה עזים הרבה יותר ולכן חשוב לדעת לאזן אותם.

כקונטרה למתיקות יש כאן גם חריפות קלה (מהצ'ילי) שאי אפשר לוותר עליה, גם אם אתם לא אוהבים חריף (הכמות במתכון מספיקה כדי להיות מורגשת ולא כדאי לרדת ממנה). את המליחות נקבל ממיסו, מחית פולי סויה שמקורה ביפן. מדהים כמה אנשים שמשתמשים ברוטב סויה לא מכירים את הממרח הזה, שכמות קטנה ממנו מספיקה כדי להוסיף מליחות ועומק לכל מתכון. בנוסף, הוא מוסיף טעם עמוק של אומאמי וכיום אפשר לקנות אותו כמעט בכל סופרמרקט גדול, ואפילו בסניפים של AM:PM. אחרון חביב הוא התפוח הירוק, ששובר את העושר של המרק עם מעט חמיצות.

 

מרכיבי המרק מדגמנים גינה. בהשראת העולם הקסום של זלדה (צילום: יובל אצילי)
מרכיבי המרק מדגמנים גינה. בהשראת העולם הקסום של זלדה (צילום: יובל אצילי)

 

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • 750 גרם דלעת, חתוכה לקוביות
  • 4 שיני שום קלופות
  • 1 דלעת ערמונים חצויה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים
  • 1 כרשה קצוצה
  • 1 תפוח ירוק חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 1/4 פלפל צ'ילי אדום
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 5 כוסות מים
  • 3 כפות מיסו
  • 1 כוס חלב קוקוס
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • להגשה: עירית קצוצה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מניחים בתבנית את הדלעת, השום ודלעת הערמונים. מתבלים בכף שמן זית, מלח ופלפל, ומערבבים היטב. אופים כ-30 דקות, עד שהדלעת ודלעת הערמונים מתרככות. מצננים מעט ומסירים את קליפות הדלעת ודלעת הערמונים.
  3. מחממים בסיר 2 כפות שמן זית על אש גבוהה. מוסיפים את בצלי השאלוט, הכרשה, התפוח, הגזר, הצ'ילי והג'ינגר, ומטגנים כמה דקות תוך ערבוב.
  4. מוסיפים לסיר את הדלעת, דלעת הערמונים, שיני השום והמים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות.
  5. מוסיפים את מחית המיסו ואת חלב הקוקוס, ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות (מומלץ שלא להביא לרתיחה). מוסיפים מלח ופלפל ומכבים את האש.
  6. טוחנים את המרק למחית חלקה במעבד מזון או בבלנדר מוט. מעבירים לקעריות ומקשטים כל מנה בעירית.

 

  • עוד מתכונים מהטלוויזיה, מהסרטים ומהספרים - בבלוג "מדלן". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג