מרכיבים

4 מנות

 

  • 4 כרעי עוף (או נתחים אחרים)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • פפריקה מתוקה
  • אפשרות: תבלין לצ'ולנט (להשיג במרכולים)
  • ‭3-2‬ כפות שמן
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ
  • 1 כוס שעועית לבנה מוקפאת
  • 1 כוס גרגירי חומוס מוקפאים
  • ‭3/4‬ כוס גריסי פנינה
  • 8 תפוחי אדמה קטנים, קלופים
  • ‭1 1/2‬ כפות משחת ציר בקר מוכן
  • ‭1 1/2‬ כפיות סילאן או דבש
  • מעט רוטב סויה
  • 1 ראש שום, חצוי
  • ואם יש קישקע במקפיא - מה טוב

 

אופן ההכנה

  1. מתבלים את העוף במלח, בפלפל, בפפריקה ובתבלין לצ'ולנט (אם רוצים).
  2. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את העוף ומטגנים עד שהוא משחים קלות. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
  3. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים כמה דקות עד הזהבה. מחזירים את העוף, ומניחים מעליו את השעועית, החומוס, גריסי הפנינה ותפוחי האדמה.
  4. יוצקים לקערה כוס מים רותחים. מוסיפים את ציר הבקר, הסילאן (או הדבש), מעט רוטב סויה, כף פפריקה מתוקה (או תבלין לצ'ולנט), מלח ופלפל. מערבבים היטב ויוצקים לסיר.
  5. מוסיפים לסיר עוד מים רותחים עד לכיסוי המרכיבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
  6. מניחים בסיר את השום, ואם רוצים מניחים בעדינות מעל כל המרכיבים את הקישקע המוקפא. מכסים, מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה ומבשלים כשעתיים.
  7. אפשרות: אם יש זמן, לאחר הבישול אוטמים היטב את פתח הסיר ברדיד אלומיניום, מניחים מעליו את המכסה ואופים עוד שעה בתנור ב-150 מעלות.

 

טיפ

  • אם אתם מוסיפים לחמין המהיר קישקע, גלגלו אותו כמו שבלול והדקו בעזרת קיסמים - כך הוא יישאר יציב. בנוסף, חוררו אותו בכמה מקומות בעזרת קיסם, כדי שלא יתפוצץ בזמן הבישול.