מרכיבים

6 מנות

 

  • 12 שוקי עוף, ללא העצם וללא העור (בקשו מהקצב)
  • 10 משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 10 שזיפים מיובשים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 3 כפות צימוקים בהירים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 100 גרם צנוברים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בטטות גדולות
  • שיניים קלופות מ-1 ראש שום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

לרוטב

  • 1/2 כוס (180 גרם) דבש
  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
  • עלים מ-3 ענפי טימין (רצוי טימין לימוני)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

כלים מיוחדים

  • 12 קיסמים

 

אופן ההכנה

  1. שמים את הפירות המיובשים בקערה, יוצקים עליהם את מיץ התפוזים ומשהים 20-15 דקות, עד שהם סופגים את המיץ. קולים קלות את הצנוברים במחבת ללא שמן ומוסיפים לפירות המיובשים. מערבבים.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מברישים תבנית בשמן הזית.
  3. דוחסים את תערובת הפירות המיובשים והצנוברים לתוך שוקי העוף – אבל לא יותר מדי, כדי שיהיה קל לסגור את השוקיים. מהדקים את שולי השוקיים בעזרת קיסם. מניחים את השוקיים בתבנית, ומפזרים עליהן מלח ופלפל.
  4. קולפים את הבטטות וחוצים אותן לאורך. חותכים כל מחצית ל-8 קוביות. מפזרים את קוביות הבטטה ואת שיני השום בין השוקיים.
  5. שמים בקערה את מרכיבי הרוטב, מערבבים ויוצקים על כל תכולת התבנית.
  6. צולים בתנור במשך כשעה ורבע, עד שהעוף משחים היטב. באמצע זמן הצלייה הופכים את שוקי העוף ויוצקים מהרוטב עליהן ועל הבטטות. חוזרים על הפעולה שוב לפחות עוד פעם נוספת במהלך הצלייה.