5,000 שנה של יופי נשי צומצמו לכדי שלוש דקות מסבירות פנים בסרטון ויראלי חדש ששוטף את הרשת מסוף השבוע האחרון, וגרף כ-15 מיליון צפיות בתוך ארבעה ימים בלבד. את הסרטון פרסם אתר האינטרנט Buzzfeed, והוא מגיש בקצרה את ההיסטוריה ההפכפכה של מודל היופי הנשי – מימי מצרים העתיקה (שנת 3150 לפנה"ס) ועד ימינו אנו, כאשר כל תקופה מיוצגת על ידי דוגמנית אחרת, לבושה בבגד גוף לבן, ובעלת מבנה גוף ההולם את המודל המקובל באותה תקופה בזמן. הכתוביות המלוות את הסרטון מפרקות את המודל לפרטים, ובעיקר לחלקי הגוף השונים, בדגש על החזה, הישבן והבטן. המסקנה הנגזרת מהסרטון: נשים תמיד שאפו להיות יפות, אבל ההגדרה של מה יפה היא עניין נזיל שמשתנה ללא הרף.

 

>> מוזמנים לעשות לנו לייק בפייסבוק

 

התמורות שעבר הגוף הנשי מתקופה לתקופה מוכיחות את נזילותו של מודל היופי, גם אם לפעמים נדמה לנו שימי הרזון הקיצוני תמיד היו כאן ולעולם לא יפוגו מן העולם. הנשים במצרים העתיקה, למשל, היו בעלות מבנה גוף גבעולי עם מותניים וכתפיים צרות, והתפארו בשיער ארוך ובעיניים מודגשות באיפור. בתקופת הרנסנס האיטלקי, לעומת זאת, המודל הנשאף היה מעוגל, עם ירכיים מלאות, חזה גדול, עור חיוור ושיער בלונדיני. "נשים במצרים העתיקה נהנו מחירויות רבות, שרק בעוד אלפי שנים יזכו בהן הנשים שוב", מסבירים עורכי האתר. "החברה המצרית העתיקה היתה פתוחה ליחסי מין לפני הנישואים, ונשים יכלו להחזיק ברכוש באופן עצמאי ונפרד מבעליהן, וליזום גט. זאת בעוד שבתקופת הרנסנס באיטליה ערכה של אישה היה תלוי באחרים - אביה, בעלה, ואפילו אלוהים".

 

לתולדות הגוף הנשי קדם סרטון דומה, שגם הוא תמצת את ההיסטוריה לקליפ מהיר וקצר, אלא שאז היתה זו ההיסטוריה של השיער והאיפור - 100 שנות יופי בדקה אחת בלבד. הנה הוא לפניכם:

 

 

לקראת סיומו של הסרטון הנוכחי מגלים את התהליך שלאורו נוצר מודל היופי הנוכחי – מלידתו של ההרואין שיק של שנות ה-90, שהיה תגובת נגד לגוף הבריא שנישא על נס בעשור שלפניו, ועד הגוף הפוסט מודרני של ימינו, שהוא תוצר של התערבות מלאכותית במראה - בין אם מדובר בהשתלות סיליקון, הזרקות בוטוקס או ניתוחים להצרת היקפים. "הרעיון מאחורי הסרטון הוא להדגיש כי לעתים קרובות אנחנו כל כך עסוקים במגמות הנוכחיות של היופי, עד שאנחנו מאבדים את הפרספקטיבה ההיסטורית על האובססיה האנושית לשלמות פיזית", אמר עורך הסרטון לי יאנג בריאיון להפינגטון פוסט. "עלינו לזכור כי האידיאל של אתמול עלול להתפתח מחר למשהו שונה לגמרי".