דושפרה הוא הגרסה הבוכרית למרק עם קרפלך, רק שמשהו בו גורם לך לאכול שתיים-שלוש צלחות והופך את שאר המנות בארוחה למיותרות. פשוט לא נשאר מקום.
סבתי אסתר הכינה בעצמה את כל מרכיבי המרק: קילפה את החומוס, חתכה את הירקות ומילאה בבשר את כיסני הבצק. בין הדורות הכוח להכין את הכיסנים הממכרים אבד, וכיום מסתפקים אצלנו בהכנת המרק – כשאת כיסני הדושפרה מחליפים קרפלך קפואים מהסופר (ולפעמים דושפרה שאנחנו קונים מבוכרית שמכינה אותם בעצמה).
- עמרי פולק כותב את הבלוג שביתה איטלקית,
שבו בעיקר מתכונים איטלקיים ואמריקאיים - אבל לא רק. לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
6 מנות
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- שמן לטיגון
- 4-3 כנפי עוף או צווארי עוף
- 3 גזרים חתוכים לפרוסות בינוניות
- 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות
- 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות גדולות
- 1/2 1 כוסות גרגירי חומוס מבושלים או קפואים שהופשרו
- 3 עגבניות טריות, מרוסקות או חתוכות לקוביות גדולות
- 1 ק"ג קרפלך
- מלח
- פלפל שחור טחון
- להגשה: כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה), פלחי לימון
אופן ההכנה
- מערבבים את הבשר הטחון עם אחד הבצלים הקצוצים, מלח ופלפל. יוצרים מהתערובת כדורי בשר קטנים (משתמשים בערך בכפית מהתערובת לכל כדור).
- מחממים בסיר מעט שמן על אש בינונית ומטגנים את הבצל השני. מוסיפים את הכנפיים (או הצוואר) וחצי כוס עד כוס מים רותחים. מבשלים 20-15 דקות, עד שהעוף מתרכך.
- מוסיפים לסיר את הגזר, תפוחי האדמה, הסלרי, החומוס, העגבניות ומים רותחים עד לכיסוי המרכיבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-30 דקות.
- מוסיפים את כדורי הבשר ומבשלים כ-20 דקות נוספות (בסיום הבישול כדאי להוציא את הסלרי, כי הוא לא כל כך טעים). במקביל מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את הקרפלך עד שהם צפים על פני המים. מסננים.
- ההגשה: יוצקים את המרק לקערות ומוסיפים לכל קערה קרפלך. מקשטים בכוסברה קצוצה (או בפטרוזיליה) ומגישים עם פלח לימון.
- לעוד מתכוני אוכל בוכרי - לחצו כאן