לתמרים יתרונות בריאותיים רבים: הם עשירים בסיבים, בוויטמינים ובמינרלים, ותורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול. טעמם העדין של התמרים והסילאן מאפשר לחיך להתרגל למתיקות מעודנת, ומפחית את הצורך במתוק בטווח הארוך. הטחינה המלאה והגבינה תורמות סידן.

 

החומרים

 

24 מאפינס, 100 קלוריות ליחידה

 

  • תבנית שקעים
  • 3 ביצים
  • 6 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
  • 1/2 כוס סילאן
  • 250 גרם גבינה רכה מתאימה לאפיה (כמו גבינת ריקוטה)  או ממרח טופו (רצוי דל שומן) או כוס ( 200 מ"ל) חלב קוקוס דל שומן ( 6% שומן) + ביצה נוספת
  • 1/2 1 כוס קמח מלא תופח
  • 50 גרם אגוזים קלופים, קצוצים
  • 50 גרם תמרים מגולענים, קצוצים
  • לקישוט: 12 תמרים מגולענים, חתוכים לחצאים 

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות) ומרפדים את שקעי התבנית בעטרות נייר (מנז'טים).

2. מערבבים את הטחינה והסילאן בקערה גדולה. מוסיפים את הביצים זו אחר זו ומערבבים היטב. מוסיפים את הגבינה ומערבבים שוב.

3. מוסיפים את הקמח בכמה פעמים, ומערבבים היטב לאחר כל תוספת. מוסיפים את האגוזים והתמרים הקצוצים. מערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר פוגע ברכות המאפינס).

4. יוצקים את התערובת לשקעים כך שימלאו כשני שליש מגובהם. מקשטים כל מאפינס בחצי תמר. אופים כ־20 עד 30 דקות עד להשחמה או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפים יוצא יבש. מוציאים, מצננים כ־5 דקות ומחלצים את המאפים מהשקעים.