מרכיבים
3-2 מנות
- 200 גרם אטריות ביצים
- 2-1 כפות שמן לטיגון
- 2 בצלים בינוניים, חתוכים לרצועות דקות
- 2 סלסילות פטריות שמפיניון טריות, פרוסות (אפשר לשלב כמה סוגים של פטריות)
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כפות שמן זית
- 6 כפות רוטב סויה
- 3 כפות דבש
- פלפל שחור גרוס
- 3-2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
אופן ההכנה
- מבשלים את האטריות לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים.
- בינתיים מחממים בסיר 2-1 כפות שמן על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הפטריות החתוכות ומטגנים 5-4 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן מתרככות ומפרישות נוזלים.
- מוסיפים את השום הכתוש, מטגנים כדקה תוך ערבוב ומוסיפים את הנודלס. מתבלים בשמן זית, רוטב סויה, דבש ופלפל שחור ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ, מבשלים עוד כדקה, תוך ערבוב, ומורידים מהאש. מגישים מיד.
- עוד מאות מתכונים קלים ומהירים – באתר של אפרת סיאצ'י, "מתכונים ב-10 דקות"