מאת: פיליס גלזר

החומרים (ל-12‬ מנות):
לחמוצי השומר:
6-8‬ ראשי שומר קטנים
1 כוסות שמן זית
2-4‬ שיני שום קלופות ופרוסות עבה
2 לימונים חתוכים לאורך לפרוסות דקות
1 כוס חומץ
12 גבעולי תימין
½ כפית פלפל שחור טחון טרי
2 כפיות גדושות מלח
½ כפית סוכר מהול בכף מים פושרים
כמה גרגרי שומר (לא הכרחי)
שמן זית לכיסוי
לסלמון:
2 חבילות תימין טרי
½ סלמון במשקל כק"ג וחצי, ללא עור
2-3 כוסות חמוצי שומר (מסוננים)
1 כוס שמן מחמוצי שומר
מלח גס ופלפל לבן, לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. חמוצי השומר: שוטפים את השומר, מורידים את הגבעולים, חותכים את הפקעות לחצי ופורסים לפרוסות דקות לרוחב. מניחים בקערה ומוסיפים את שמן הזית, השום, הלימון, החומץ, התימין, הפלפל, המלח ותערובת המים והסוכר. מוסיפים כמה גרגרי שומר ושמן זית עד לכיסוי. מניחים צלחת מעל הקערה, כדי שהשומר יהיה מכוסה בשמן. אפשר להכין לילה לפני, לכסות ולשמור במקרר.

2. הכנת הדג: מחממים את התנור ל-250‬ מעלות. מניחים כמה גבעולי תימין בשכבה אחת בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. מניחים את הדג מעל התימין.

3. מוציאים את חמוצי השומר מהצנצנת בעזרת כף מחוררת, כולל פרוסות הלימון והתימין, ומניחים לאורך הדג. יוצקים מלמעלה את שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל (אפשר להכין עד 6 שעות מראש ולקרר‭.(‬

4. צולים את הסלמון כ-20‬ דקות, מנמיכים את החום ל-100‬ מעלות וממשיכים לאפות כ-10‬ דקות או עד שהדג מוכן. פורסים ומגישים.

  • ערכים תזונתיים למנה: 356 קלוריות, 4 גרם פחמימות, 26 גרם חלבון, 25 גרם שומן