רוב הילדים לא אוהבים לאכול ירקות, בטח שלא כאלה עם שמות כמו דלורית או מראה ירוק של תרד, אבל המתקתקות של המתכון שלפניכם, תחמם גם את ליבם של הסרבנים הגדולים ביותר. הגישו לכל סועד מחצית דלורית, לצד ביצי עין, סלט ופרוסות לחם ותקבלו ארוחת ערב מזינה ועשירה בטעמים.

 

דלורית ממולאת בתרד, פלפל אדום וגבינת פטה 

מרכיבים (4 מנות)

  • 2 דלוריות בגודל בינוני (כ- 600 גרם כל אחת) רחוצות ומיובשות, חצויות לאורך. יש להרחיק את גרעינים בעזרת כף (או כפית תפוחן)
  • 3-4 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן בינוני (130 גרם) קלוף וקצוץ דק
  • 1 פלפל אדום בינוני (180 גרם) חתוך לקוביות
  • 1 שן שום גדולה, קלופה וקצוצה דק
  • 200 גרם עלי תרד (מארז) טריים, שטופים וקצוצים דק – רצוי מארז עלים עדינים (לא תרד עבה וכהה)
  • 120-130 גרם גבינת פטה (5% שומן או יותר) מפוררת, או גבינת קשקוואל מפוררת
  • מלח (גס, אטלנטי או דק)
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • אופציונלי: מעט עלי קורנית טריה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מניחים את חצאי הדלורית בתוך תבנית האפייה, מברישים את חלקן העליון בשמן זית (1-2 כפות), בוזקים מעל מלח (גס), פלפל שחור ומעט עלי קורנית.
  3. אופים בתנור כ-35 דקות, עד לריכוך.
  4. מחממים במחבת גדולה או בסיר 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל, הפלפל אדום והשום, מבשלים על להבה בינונית-נמוכה ומערבבים מדי פעם, עד שהירקות מתרככים.
  5. מוסיפים את התרד הקצוץ, בוחשים ומבשלים כ-2 דקות נוספות, עד שהתרד מתרכך.
  6. מסירים מהאש, מוסיפים את הגבינה המפוררת ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
  7. ממלאים את שקעי הדלורית במלית, אופים 15-20 דקות בחום בינוני ומגישים חם.

 

זיתים וגבינת פטה כבושים בתבלינים ושמן זית

מתכון פשוט להפליא שמשדרג כל ארוחה ומתאים גם כמתנה מהמטבח הביתי שלכם. ניתן לאכול כבר למחרת, אך מוטב להניח להיכבש למשך כמה ימים.

 

שימו לב, מכיוון ששמן זית מתגבש בקירור, מומלץ להוציא את הצנצנות מהמקרר כרבע שעה לפני האוכל.

 

מרכיבים לזיתים כבושים

  • זיתים ירוקים, (מקופסה או צנצנת שימורים, מסוננים מנוזלים). כאן השתמשתי בזיתים סורים לא דפוקים
  • קליפת תפוז מגוררת, או זסטים (פסים דקים) מקליפת התפוז
  • 3-4 זרעוני הל, כתושים במכתש ועלי
  • שמן זית
  • צנצנות זכוכית

 

אופן ההכנה

  1. מסדרים בתוך הצנצנות זיתים בשכבות וביניהן מעט גרידת תפוז והל.
  2. מכסים בשמן זית.
  3. סוגרים את הצנצנות ושומרים במקרר, רצוי לשבוע לפחות.

 

מרכיבים לגבינה כבושה

  • גבינת פטה חתוכה לקוביות (השתמשו בגבינה בכל אחוז שומן שתרצו)
  • 3-4 שיני שום קלופות ופרוסות דק
  • פלפל צ'ילי אדום טרי, פרוס דק
  • עלי רוזמרין טרי
  • שמן זית
  • צנצנות זכוכית

 

אופן ההכנה

  1. מסדרים בתוך הצנצנות קוביות גבינה בשכבות וביניהן שום, פלפל צ'ילי ורוזמרין.
  2. מכסים בשמן זית.
  3. סוגרים את הצנצנות ושומרים במקרר, רצוי לשבוע לפחות.

 

 

בואו להיות חברים שלנו בפייסבוק