אני חייב להודות בפני עצמי שעברתי מטאמורפוזה כהורה. התחלתי את חיי ההורות שלי כזחל אבא קטן והיום, אני לאט לאט הופך לפרפר או לפחות עש. כשהראשון נולד, אני מודה, הייתי מוכן למשימה. לא הלחיץ אותי להחזיק אותו או להרים אותו או להחליף לו. אפילו הייתי מניק אותו אם הייתי מצוייד למשימה. אבל אל הביטחון העצום שהיה לי בכישורים, התלווה הפחד הגדול מכל דבר שהוא לא פועל יוצא ישיר של הפעולות שלי (ושל אישתי. גם היא בסדר).

האיומים החיצוניים לבטחון העולל הראשון שלי ישבו כאבן גולל על לבי ולא אפשרו לי מנוח כל אימת שאיזו סכנה ריחפה מעל ראשנו. עם כל חום קטן התחלתי מסתובב סביבו במעגלים; לכל בכי של כאב עשיתי מאצ'ינג, דמעה כנגד דמעה. אבל אם אומרים שבילד השני כבר לומדים להירגע, אז אני קיבלתי תאומים. איתם הגיעה היכולת לקבל את העובדה שאבא לא יכול לעשות הכל ושלפעמים צריך פשוט להתמודד על הכאב.

ועדיין, יש כל כך הרבה נושאים להילחץ מהם: חינוך, חברה, היגיינה, התנהגות. ואכן, דאגתי להילחץ מכל אחד מהם בעיתו, מחלקם אני עדיין לחוץ, כמו הורים אחרים, אני מניח.

  

עמירם בניון: שמישהו יכבה את המזגן

אמא היא הלחוצה במשפחה. עם זאת, יש עניינים שבהם אני הלחוץ יותר.

אצל אבא מותר ואצל אמא לא: טמפרטורות נמוכות. אמא בטוחה שאם לה קר - לכולנו קר. ואם קר לילדים - הם יהיו חולים. אז היא מעלה את הטמפרטורות, מלבישה עוד שכבה של אפודה, אוטמת את החלונות ואם היתה יכולה, היתה גם מושיבה אותם בלי לזוז – עטופים היטב בפליז. אותי תמצאו מזיע בחולצה קצרה בפינת הבית, מוריד מעלה בלי שאף אחד ירגיש, מאוורר את החדר ומסביר שלכל אדם יש את הוויסות שלו ושיכול להיות שאם הלחיים של הילדים אדומות – יש סיכוי שחם להם.

לפוסט המלא: הכל שאלה של איזון

 

אליסף יעקב: חסר אחריות

אמא כמובן. אני טוען שהיא היסטרית מדי והיא טוענת שאני לא מספיק. אחרי ויכוח סוער, אנחנו החליטה שהיא צודקת (שוב). ואכן, אני הורה לא לחוץ, על גבול הלא אחראי.

אצל אבא מותר ואצל אמא לא: (כמעט) הכל. להשתולל, לקפוץ ממדרגות, לטפס על סולם וכו'. בסופו של דבר, הדוקטור הבינה שזה מי שאני והיא כבר לא מעירה לי והכל בסדר. בנושא אחר לגמרי, מחפש מקום לישון בו הלילה. יש הצעות?

 

אור לבו: המשוחרר באדם

שנינו רגועים במידה שווה ומכאן שלחוצים במידה שווה. על פניו, נדמה שאני ההורה המשוחרר בעולם. היא נלחצת יותר כשהם מלכלכים את הבגדים ואני נלחץ כשהיליה מורחת לק. תכלס, כולנו היסטריים. השאלה היא רק לאיזו פעולה של הילדים.

אצל אבא מותר ואצל אמא לא: לעוף. אני מאוד אוהב לזרוק אותם באוויר. גם לתפוס. המניילנת לא ממש נלחצת מזה, אבל הסבתות הגדולות שלהם הן אות ומופת להיסטריה כשהן רואות את זה.

פוסט קשור: על כשלונות וכאב

 

אילן שיינפלד: אמא ואבא

האמא שבי לגמרי היסטרית. האבא שבי קצת יותר מחושב. האמא שבי כל הזמן אומרת לילדים מה שאסור ובמקרה הצורך גם מפחידה אותם בסיפורים, כדי שיבינו למה דבר מסוים הוא מסוכן או אסור. האבא שבי מזכיר לאשתו כל הזמן, שיש לי שני בנים זכרים, הרפתקנים, שובבים וסקרניים מאוד ושאני מוכרח לאפשר להם לחקור את העולם, גם במחיר זה שמדי פעם הם ייפלו מן האופניים וייחבלו מן האספלט או יסיגו ידם מכוס של קפה חם. יש דברים שניתן ללמדם רק מניסיון וכל עוד לא מדובר בניסיון מסוכן, הרה גורל, מסכן חיים, עלי לאפשר להם לחוותו בדרכם. אחרי הכל, גם אני, בגילי המופלג, תיכף חמישים וחמש, שומע אזהרות שונות מאבי, מקבל את חלקן ומפר את חלקן. לפעמים עובר את זה בשלום, לפעמים נופל אפיים ארצה ומודה בלבי שצדק, אבל גם יודע שאני מוכרח לחקור כל העת את גבולות חירותי, את האיסורים וההיתרים שחיי בנויים מהם. כי אחרת, הייתי חי חיים שקטים ומסודרים להפליא, אבל משעממים לבלי די.

לפוסט המלא: פעם הייתי ילד ודרסה אותי מכונית

 

יואב כהן-מלמד: ברגוע

גם אבא וגם אמא לא היסטריים כלל. הכללים ברורים לכולם (כללי הבית + כללי בטיחות) ואנחנו עומדים בקשר עין לראות שהכל בסדר. ההורות שלי, כמוני, רגועה ומכילה.

אצל אבא מותר ואצל אמא לא: לטפס על מתקנים. אני עומד שם, בזווית עין, במרחק – כזה שמספיק קרוב אם הוא חלילה ייפול. אפרת קצת יותר מפחדת. אני מרגיע אותה ואומר לה שאני קרוב אליהם, אין מה לדאוג. גם בבית, קופצים ומטפסים על ספות. קורה שיש נפילות ובכי. אנחנו כאן כדי לחבק ולנחם אותם כשזה קורה. לא נורא אם יקבלו מכה. אם הם לא יתנסו ויצברו את הביטחון (אפילו של הסכנה) הם יגדלו להיות ילדי צמר גפן.

 

גבריאל ויינמן: רק לא ג'יפה

אף אחד מאתנו לא לחוץ באמת. הייתי הורה לחוץ, אבל לא עוד. שהסבים יילחצו במקומי.

אצל אבא מותר ואצל אמא לא: להשתולל. אני משתולל עם אורי ברמה הרבה יותר פירוטכנית מאשר אמא שלו. במילים אחרות, כשאני זורק את אורי מגובה של חצי מטר על שמיכת הפוך במיטה, יעל חוטפת שבץ קטן. מצד שני, מחלקת הלכלוך, האכילה העצמאית והזחילה-על-רצפה-מג'ויפת-ביחד-עם-כלב היא משהו שהגברת מעודדת ואני נס על נפשי תוך כדי ספירת מיקרובים.

  

ברק שטרית: שילמד לא ליפול

אישתי יותר לחוצה. קצת לחץ, קצת דרמה, הדברים שמהם עשויה כל הורות באשר היא. ואני מבין אותה במרבית הפעמים. כלומר, כל עוד אני מבין את ההגיון או לחילופין זוכר שעדיף שהיא תקבע כדי שהילד יגדל לתפארת מדינת ישראל.

אצל אבא מותר ואצל אמא לא: תנועה חופשית. היא: "תזהר, הוא ייפול". אני: "אז שילמד לא ליפול, לא יכאב לו". היא: 15 שכבות + 3 גרביים. אני: אולי עדיף שהוא יוכל לנשום ולזוז.

 

טל חן: משלם בשערות לבנות

אנחנו לא משפחה מאוד מגוננת. מודה שהרבה פעמים זה עולה לי בשערות לבנות.

אצל אבא מותר ואצל אמא לא: מדרגות ומגלשות גבוהות לבד. האינסטינקט של היד המושטת אליו בבהלה – עובד אצלי יותר לאט מאשר אצלה.

לפוסט המלא: מזוית האבא: מסגרת. מזוית הילד: התלבטות.

 

חולה ניקיון / עומר להט

בענייני ניקיון – אבא די קיצוני. אני מאפשר לילדים להתלכלך, אבל לא ללכלך את הבית. הם לא נכנסים הביתה מארגז החול בגן עד שלא עברו טקס ריקון חול מהנעליים. בבית אני נלחץ כשהם משחקים בבצק. אני שונא את המשחק הזה, אבל מאפשר להם לשחק בו ומיד מנקה אחריהם ולא מאפשר להם להסתובב בבית כשהם מכוסים בחתיכות בצק. כנ"ל לגבי אוכל ובלגן. אשתי תמיד מעירה לי שבית מלוכלך ומבולגן זה בית שחיים בו אנשים ואני מסכים איתה, אבל זה חזק ממני. אני לא מקבל לכלוך בשוויון נפש ומבזבז על זה דיי הרבה זמן. אפשר לומר שזו מחלה ואני חושש שאני מעביר את זה הלאה, לילדים.

לפוסט המלא: חולה ניקיון מחולון .