סטייל הטאץ' שלי

 

"צריך אינטליגנציה כדי לא להפוך לקורבן אופנה, לא לאבד פרופורציות. לס איז מור. למשל נשים עשירות ששמות טבעת יקרה על כל אצבע. לא עדיף להפתיע כל פעם עם טבעת אחרת? אני בלי כל הכסף ובעל עשיר נבחרתי לאייקון סטייל. אני גם לא מבינה איך בחורה מקבלת שיק ואייקון סטייל כשבעצם מישהו אחר מלביש אותה. מה זה שווה? צריך לכתוב את שם הסטייליסט ליד התמונה.

 

"אני מתלבשת לפי מצב רוח, לפי הרגשה. פעם בא לי יותר קלאסית ולפעמים אדג'ית. אני הייתי הראשונה בארץ שלבשה טרנינג ועקבי סטילטו. זה היה בשנות ה־70. גם ללכת עם טי־שירט מתחת לז'קט מחויט זו המצאה שלי. אפילו לכותונת לילה שלי יש סטייל.

 

"בגילי לבוש קלאסי מדי זה מבגר וגם סגנון רומנטי אני לא סובלת. זה מזקין. בחיים לא אלך עם שורטס. יש לי רגליים מושלמות אבל אני נותנת כבוד לגיל. אני קונה המון בזארה ואפילו בקדס וגם המון וינטג', ויש פריטים שאני משנה עם הטאץ' שלי.

 

"גם אם אין לך כסף אל תתקרבי לחיקויים. תשקיעי בנעליים ובתיקים ובבגדים שלובשים הרבה. באופנה טרנדית תשקיעי רק אם יש לך אוליגרך. הייתי מתה ללכת ל'הלגה' ולקנות הכל, אבל אין לי. הכל עשיתי בעשר אצבעות - הדירה, הרכב. התחתנתי עם הגבר הכי עשיר בארץ ודקה אחרי החופה הוא פשט את הרגל".

 

קוסמטיקה הגיל להתחיל

 

"בגיל 13 אמא שלי הביאה הביתה קרם של ניוואה. היה מאוד קשה להשיג את זה אז בארץ ומאז אני מורחת כל יום. קרם פנים זה מאסט, אבל בגיל 13 להשתמש בהחלקות שיער כימיות וטיפולים מלאכותיים זה נורא. אני רואה היום נערות צעירות שהאימהות שלהן לוקחות אותן להחליק שיער. מה יהיה בגיל 30?

 

"הצעירות היום מתחרות במה שהן רואות בתקשורת ואם את לא בזרם זה סבל חברתי, אבל אם השיער מתולתל - למה כבר להתחיל עם החלקות? זה מאוד לא בריא בגיל צעיר. בן אדם צריך לדעת להשתמש במה שהטבע נתן לו ולחזק את זה. לא ללכת נגד.

 

"לאפר אני יודעת יותר טוב מכל מאפרת. בתקופה שהייתי דוגמנית היינו מתאפרות לבד. עד היום אני עושה את זה הכי טוב לבד".

 

דיאטה אוכלת עם הראש

 

"דיאטה בחיים לא עשיתי. אני יודעת איך לשמור על מה שיש לי. אני אוכלת עם הראש ולא עם העיניים ומתייחסת לגוף שלי כאל מקדש. מקדש לא מלכלכים. אוכלת קובייה או שתיים של שוקולד מריר כל יום. מקפידה על כוס מים כל בוקר ואז ארוחת בוקר גדולה - שתי פרוסות לחם בריא עם סלמון ואבוקדו. בצהריים סלט גדול. ביצה פעם ביום (רק אורגנית), סטייק פעם בשלושה חודשים ובחלקים פנימיים אני לא נוגעת. אני שותה המון מים - אבל רק תוצרת חוץ. המים בארץ הם לא באמת מינרליים. וגם תה ירוק. בערב תפוח אדמה או בטטה ואף פעם לא אלך לישון על בטן ריקה.

 

"אני מאוד לא בררנית באוכל. אבל למדתי תזונה ואני מאמינה בדרך של הרמב"ם - לאכול כמו מלך בבוקר, נסיך בצהריים ועני בערב. אני גם נגד מזון תעשייתי. שואלים אותי כל הזמן, קארן, איך את כל כך רזה? בדיוק היום הייתי במסיבת עיתונאים ומישהי אכלה בורקס ושאלה אותי את זה. אנשים לא שמים לב מה הם תוקעים. אז אם זה חשוב לכן, תתחילו לשים לב".

 

דרישות המקצוע מראה קולבי, גוף חזק

 

"האנשים שהיום כביכול נלחמים באנורקסיה הם בדיוק אלו שפעם עודדו אותה ואותי זה ממש מקומם. הם מנופפים היום בילדות חמודות שלא קשורות במראה שלהן לעולם הדוגמנות. אני 1.72 עם BMI 17.2 ולפי החוק המטופש הזה אלון שפרנסקי היה אמור לסרב לצלם אותי עם הקולקציה. זו בדיחה! דוגמנית אנורקטית לא יכולה לעבוד. היא תתעלף ותרגיש רע. זו עבודה קשה! צריך לשמור על אורח חיים בריא של תזונה וספורט ושינה כדי לעמוד בימי צילום ובתצוגות.

 

"בר רפאלי ונועם פרוסט יורדות מטיסה של עשר שעות ורצות להצטלם. צריך גוף חזק בשביל זה. רק מישהי כמוני, שהעמידה דוגמניות יותר משלושה עשורים והייתה דוגמנית בעצמה, יכולה להבין. דוגמנית צריכה להיות בעלת מראה קולבי, ככה הבגדים מוצגים הכי טוב. אם בשביל המראה הזה את צריכה לצום אז את פשוט לא מתאימה למקצוע. עוד משהו ששמעתי לאחרונה זה שבנות מודדות רזון על פי הרווח בין הרגליים. מה זו השטות הזו? רווח בין הרגליים קשור למבנה גוף, לא לרזון".

 

שיפוצים יכולה להבין

 

"אומרים שאישה יפה מתה פעמיים. למה? כי היא רגילה לקבל מחמאות כל הזמן ואז כשהיא מתבגרת זה אסון כפול. אני בעד ניתוחים והזרקות. מתי להתחיל וכמה לעשות? זה אינדיבידואלי. לגבי הגדלת חזה, רק במקרה קיצוני של מישהי שטוחה מאוד או אסימטריה שמקשה על לבישת בגדים או חזה שאיבד צורה אחרי לידות זה משהו שאני יכולה להבין. וגם אז שתלים קטנים ולא ענקיים. אני בעד לטפל בכל דבר שעוזר חברתית".

 

הדור הצעיר אסתי והשאר

 

"אסתי גינזבורג היא הכי מדהימה שיש היום, רק שתהיה מאושרת עם בעלה. גם יאנה יוסף ונועם פרוסט מדהימות בעיניי. בר רפאלי? כל הכבוד לה. יודעת לנצל בצורה הכי מתוחכמת את המשאב האנושי שלה. אני מורידה בפניה את הכובע. כשסיימון (הסטייליסט סיימון אלמלם, א"ד) מלביש אותה היא נראית נהדר. זה באמת לא חוכמה עם גוף כמו שלה. מחזיקה יפה את הבגדים.

 

מבחינת סטייל אני מתה על נסטיה ליסנסקי. יש שם משהו זורם וכיפי שמתאים לאישיות שלה. יש לה נוכחות טובה ומדויקת. She can carry her own style. גם ליאנה גור יש יציאות מדהימות והיא בוחרת הכל לבד. מאוד מעריכה נשים שעשו הכל בעשר אצבעות".

 

עולם הזוהר תהי חזקה

 

"הוא זוהר, אבל לא כמו שמשתקף בתקשורת. יש צדדים אפלים. לאו דווקא המעצבים עצמם, אבל כל מי שמסביב מנצל את התמימות של הדוגמניות. הן צעירות, לבד בארץ זרה, טרף קל. גברים מבטיחים להן הבטחות שווא בשביל סקס. הן מאוד רוצות להצליח ומי שאין לה משפחה חזקה ברקע יכולה ליפול. קל מאוד ליפול לאנורקסיה למשל. צריך להיות ממש חזקה כדי לא להסתחרר.

 

"העולם הזה מאוד בעייתי, בריאותית ונפשית. אני כבר הייתי אמורה להיות מטורפת מכל החיים שלי, אבל אני מאוד down to earth. אף פעם לא הסתנוורתי מגברים עם כסף ואני לא מעריכה נשים שהולכות עם גברים רק בגלל כסף. עד גיל 23 הייתי מאוד חסרת ביטחון, התביישתי לבקש ללכת לשירותים ליד אנשים. מרוב חוסר הביטחון הייתי תמיד מאופרת. לא נתתי לאף אחד לראות אותי לא מאופרת. יום אחד יצאתי מהמקלחת ובדיוק הדוור צלצל בדלת עם חבילה. פתחתי לו והוא אמר לי 'כפרה, איזה יפה את!'. הוא היה זה שנתן לי לגיטימציה ללכת בלי כל התפאורה.

 

"הייתי הדוגמנית הכי מצולמת, רצו לשים את הדיוקן שלי על נייר טואלט. בעלי התנגד - לא ינגבו את התחת עם הפרצוף של אשתי. גם ל'פלייבוי' סירבתי. כשהייתי בהריון הצטלמתי לבגדי ים בחודש שביעי. 12 ימים אחרי ניתוח קיסרי כבר הייתי על הבמה בתצוגה".

 

שת"פ חדש סגירת מעגל

 

"מאוד התרגשתי כאשר קרן פנתה אליי עם הרעיון לעצב קולקציה עם תמונות מעברי כדוגמנית", אומרת דנסקי על הקולקציה החדשה של מעצבת האופנה קרן בנקר כהן. "מבחינתי הפרויקט הזה הוא סוג של סגירת מעגל וחותמת על פועלי לאחר שקיבלתי בעבר פרס מפעל חיים בטקס פרסי האופנה. אני מאוד גאה בזה. כל הקרדטיזציה מגיעה לשילה מגר שהגתה את הרעיון ולקרן בנקר שהרימה את הכפפה. לקחת אושיה בגילי ולעשות אופנה לצעירים זה גאוני בעיניי.

 

"יש עכשיו מגמה עולמית לחזור לדוגמניות של פעם. ערגה לעבר זו תוצאה של מצב כלכלי ירוד. גם כוח הקנייה של הנשים המבוגרות יותר הוא חזק. אני חושבת שדמות כמוני היא מאוד משכנעת". (390-250 שקל, להשיג בעלמה - דיזנגוף 190, ת"א)

 

חולצה: 290 שקל, גופייה: 250 שקל (צילום: טל טרי)
חולצה: 290 שקל, גופייה: 250 שקל (צילום: טל טרי)

 

>> הכתבה המלאה בגיליון ינואר של מגזין GOstyle

 

___________________________________________________________________________________________________________

 

 

עוד במגזין GOstyle: