מרכיבים
6 מנות
- 1 כוס (200 גרם) עדשים ירוקות
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 8 תפוחי אדמה לא קלופים
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
- 2 בצלים קצוצים
- 100 גרם פסטרמה, חתוכה לרצועות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- להגשה: פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- שמים את העדשים בסיר, מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות. מסירים מהכיריים, מסננים ויוצקים על העדשים את מיץ הלימון. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
- בזמן שהעדשים מתבשלות ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם מתרככים קצת. מצננים, קולפים וחותכים לקוביות בינוניות.
- יוצקים את שמן הזית למחבת גדולה ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הפסטרמה ומטגנים דקה.
- מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים 15-10 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד שהם מזהיבים היטב. מתבלים במלח ובפלפל.
- מוסיפים את העדשים, מבשלים תוך ערבוב כ-2 דקות ומסירים מהכיריים. מפזרים על תבשיל העדשים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
עוד תבשילים מהירים בערוץ האוכל של Xnet: