מאת: פיליס גלזר
החומרים ל-4 מנות:
1 שקית קוסקוס מלא
1 כף שמן זית
חתיכת דלעת או דלורית מקולפת, חתוכה לקוביות גדולות
1 זוקיני פרוס
2 שיני שום כתושות
1 פלפל אדום, חתוך לריבועים בינוניים-גדולים
1 פלפל צהוב, חתוך לריבועים בינוניים-גדולים
2 כוסות (או יותר) גרגרי חומוס מבושלים
2 כוסות מים (אפשר להשתמש במי הבישול של פולי החומוס)
תבלינים:
1 כפית כמון
½ כפית: פלפל אנגלי, ג'ינג'ר ופפריקה
¼ כפית: קינמון, אגוז מוסקט ומלח
קורט פלפל חריף (לא חובה)
¼ כוס צימוקים
אופן ההכנה:
.1 מחממים את השמן ומטגנים את הדלעת, הזוקיני והשום בבחישה, עד לתחילת התרככות. מוסיפים את הפלפלים, גרגרי החומוס והתבלינים. מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שכל הירקות מוכנים.
.2 מכינים את הקוסקוס המלא לפי ההוראות על גבי האריזה ומעבירים לצלחת הגשה. יוצקים מעליו את הירקות ומגישים חם.
ערכים תזונתיים למנה: 564 קלוריות, 99 גרם פחמימות, 20 גרם חלבון, 8 גרם שומן