פריטטה

 

  • מתכון ל-6 מנות

 

מצרכים

  • 4 כפות חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 6 ביצים
  • מלח, פלפל
  • 3 קישואים או זוקיני (אפשר לגוון עם פטריות)
  • 1/4 כוס חלב או שמנת מתוקה
  • 200 גרם גבינת מוצרלה מעושנת

 

אופן ההכנה

1. פורסים את הקישואים לחצי (לאורך) וחותכים באלכסון לפרוסות קטנות בעובי 1 ס"מ.

2. מתבלים את הקישואים במעט מלח ופלפל.

3. במחבת גדולה עם תחתית עבה שמים 2 כפות חמאה עם 2 כפות שמן זית. כשהחמאה נמסה מאדים את הזוקיני על להבה בינונית תוך בחישה מדי פעם, עד שהקישואים מזהיבים טיפה בקצוות (כ-10-7 דקות).

4. חותכים את גבינת המוצרלה לקוביות קטנות.

5. בקערה גדולה טורפים את הביצים ומתבלים את הבלילה במלח ופלפל. מוסיפים את החלב או השמנת המתוקה.

6. מוסיפים למחבת הזוקיני את תערובת הביצים, מפזרים 2/3 מקוביות המוצרלה וממליחים מעט.

7. מדליקים תנור ל-160 מעלות.

8. ברגע שהפריטטה מתחילה להשחים בקצוות והיא יציבה למטה – מכניסים אותה לתנור ל-4-3 דקות (בתנאי שהמחבת מתאימה לתנור. אם לא רוצים להכניס לתנור – אפשר להמשיך על אש קטנה עם מחבת מכוסה).

9. מוציאים מהתנור, מפזרים את 1/3 המוצרלה שנשארה על הפריטטה ומכניסים לתנור ל-45 שניות, רק עד שהגבינה נמסה מעט.

10. מניחים צלחת על המחבת והופכים את הפריטטה על הצלחת בזהירות. מומלץ לאכול בטמפרטורת החדר.

 

שוק טלה בסגנון הציידים

 

מצרכים

  • 1 ק"ג שוק (או כתף) טלה חתוך לקוביות בגודל של 5 ס"מ, או פרוסות של 3 ס"מ, עם העצם בפנים
  • 2 שיני שום
  • עלים מענף רוזמרין קטן
  • 2 פילטים של אנשובי
  • 4 כפות חומץ בן יין אדום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • קופסת פולפה (עגבניות שלמות ומקולפות של Mutti)
  • כוס מים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה

1. מועכים את השום וקוצצים אותו יחד עם הרוזמרין והאנשובי, ומעבירים לקערה קטנה.

2. מוסיפים לקערת התבלינים את החומץ.

3. מחממים את השמן בסיר על להבה בינונית.

4. מניחים קמח על צלחת, מוסיפים מעט מלח ומקמחים את הבשר. מנערים מקמח עודף ומניחים בסיר.

5. על אש גבוהה אוטמים את הבשר – מטגנים בשכבה אחת עד להזהבה עמוקה, כ-7-5 דקות.

6. מגבירים את האש, מוסיפים את תערובת התבלינים והחומץ, ומבשלים עד שנגמרים הנוזלים.

7. מוסיפים את העגבניות השלמות והמים (מוסיפים מים עד לסנטימטר מתחת לקו העליון של הבשר). מוסיפים מלח ופלפל, וכשהנוזלים מגיעים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהבשר רך, תוך בחישות אקראיות (בין שעה וחצי לשלוש שעות וחצי).

8. במידה והנוזלים נגמרים, מוסיפים מעט מים.

9. לסיום בוזקים פטרוזיליה, מערבבים ומגישים עם פסטה קטנה מאוד (טעמו של התבשיל משתבח ביום למחרת).

פיצה פריטה – פיצה מתוקה ממולאת בריקוטה ונוטלה

 

מצרכים

 

לבצק

  • 500 גרם קמח שמרים
  • 300 מ"ל מים
  • 15 גרם מלח
  • 1 כף שמן

 

למלית

  • 50 גרם ריקוטה
  • 50 גרם ממרח נוטלה
  • שמן קנולה, חמניות או תירס לטיגון
  • אבקת סוכר לזרייה

 

אופן ההכנה

1. הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים את המים, ומפעילים על מהירות נמוכה.

2. מוסיפים 1/3 מכמות הקמח ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מוסיפים עוד 1/3 מהקמח, עולים שלב במהירות ומערבלים עד לאחידות.

4. מוסיפים את ה-1/3 האחרון של הקמח, מוסיפים גם את המלח ומעלים למהירות 3. לשים עד לקבלת בצק אחיד, גמיש וחלק.

5. מורידים חזרה למהירות הכי נמוכה ומוסיפים את השמן.

6. לשים עד שהשמן נספג בבצק (כל התהליך אורך כ-10-8 דקות).

7. נותנים לבצק לנוח במשך 10 דקות ואז לשים שוב במשך 20 שניות.

8. מוציאים את הבצק ומכינים ממנו כדור.

9. משמנים קערה ומניחים בה את הכדור, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד להכפלת הנפח (כשעה וחצי).

10. מחלקים לשמונה חלקים, מכינים כדור מכל חלק ומניחים בתבנית אפייה מקומחת לתפיחה שנייה של כ-20-15 דקות.

11. מדליקים תנור ל-170 מעלות.

12. טיגון והרכבה: פותחים את עיגולי הבצק לעובי אחיד.

13. מורחים על כל עיגול כפית של ריקוטה וכפית של נוטלה.

14. מרטיבים את הקצוות במעט מים, סוגרים את הפיצה לחצי עיגול ומהדקים היטב.

15. מקפידים שלא יישאר אוויר בתוך הפיצות המקופלות.

16. במחבת גדולה ועמוקה שמים שמן בגובה 4 ס"מ.

17. מכניסים קצה אחד של הקלצונה, עד שהיא מתחילה לצוף, ורק אז מכניסים את כולה לטיגון. מטגנים בשמן עד להזהבה משני הצדדים.

18. מוציאים לנייר סופג, מניחים לכמה דקות לקירור, זורים אבקת סוכר ומגישים.