בייגלך ירושלמיים גדולים ורכים בציפוי שומשום, כמו אלה שנמכרים בעגלות בצדי הדרכים. אבל כאן יש הפתעה: מילוי של גבינה וזעתר.

 

  • עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, "יופי במטבח". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

מרכיבים

8 בייגלך גדולים

 

  • 500 גרם (1/3 3 כוסות ועוד 1 כף) קמח לחם
  • 2 כפות סוכר חום בהיר או דבש
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמרים יבשים או 25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים – רצוי מסוננים או מינרליים

 

למילוי

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות זעתר
  • 5 כפות גבינה לאפייה (למשל, "חמד" או "טוב טעם"), מפוררת
  • 2 כפות שומשום
  • קורט מלח

 

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • מעט שומשום

 

אופן ההכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, יוצרים גומה ויוצקים פנימה את שמן הזית, השמרים והסוכר.
  2. מתחילים ללוש, ולאחר כחצי דקה מוסיפים את המלח. מוסיפים את המים בהדרגה ולאחר שמתקבל בצק אחיד לשים עוד 10 דקות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  3. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים, ומתפיחים 15 דקות.
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לעלה באורך כ-20 ס"מ.
  5. מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומורחים בהם את עלי הבצק. מגלגלים את העלים לגלילות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים 30 דקות.
  6. חותכים כל גלילה לאורכה לשניים, אך משאירים בכל אחד מהקצוות שלה 2 ס"מ מחוברים. מרחיבים מעט את החתך באמצעות הידיים, כדי לקבל צורה של בייגלך מוארכים, ומסובבים את הבצק כך שהחתך יפנה כלפי מטה.
  7. מברישים את הבייגלך בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום. מתפיחים 30 דקות, ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  8. אופים כ-20 דקות, עד הזהבה.