מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

 

  • 450 גרם שוקולד מריר עם 55% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית אבקת קפה נמס (לא מגורען)
  • 4 כפות ברנדי
  • 4 ביצים בגודל L, מופרדות
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1/2 1 כוסות (150 גרם) שקדים מולבנים, טחונים
  • 1/4 כוס (35 גרם) קמח
  • לציפוי
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר עם 55% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
  • אפשרות: 150 גרם חצאי שקדים מולבנים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה משומן.
  2. ממיסים יחד את השוקולד, החמאה, אבקת הקפה הנמס והברנדי במיקרוגל או בסיר כפול. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את המרכיבים בסיר קטן (או בקערת מתכת), ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  3. מקציפים את החלמונים 1/4 כוס מהסוכר במשך 5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השוקולד המומס, השקדים והקמח ומערבבים ידנית.
  4. שוטפים היטב את המקצפים משאריות חלמונים (השומן שבחלמונים יפגע בהצפת החלבונים). מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב. מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 30 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
  6. לציפוי: מביאים את השמנת לרתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים את השוקולד ובוחשים עד שהשוקולד נמס. יוצקים את הציפוי על העוגה ומצפים את כולה בעזרת לקקן או מרית. אפשר לצפות את שולי העוגה בחצאי השקדים (כמו בצילום). מגישים בטמפרטורת החדר.

 

  • מתוך ספר העוגות החדש של בני סיידא, "מתוקות ונפלאות", הוצאת מודן