המאפינס שלפניכם מכילים פחות מ-160 קלוריות ליחידה ועשירים בסיבים תזונתיים. הם יכולים להיות ארוחת בוקר מצויינת שאפשר לקחת לדרך, והבונוס הוא שניתן להכין אותם ולשמור במקפיא לפחות שבוע.

 

 

חומרים

16 מאפינס, 154 קלוריות ליחידה

 

  • 16 עטרות נייר קשיחות (קוקטים)

  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 2 ביצים
  • 3-4 בננות מעוכות
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 1/3 כוס סוכר לבן
  • 3/4 כוס חלב סויה
  • 1 כף חומץ
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לא חובה: 1/2 כוס פצפוצי שוקולד

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (250 מעלות).

2. מערבבים בקערה קטנה את חלב הסויה וכף חומץ ומניחים בצד.

3. שמים בקערה גדולה את הקמח, המלח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים.

4. מערבבים בקערה נפרדת את הביצים, הבננות, השמן, הסוכר תמצית הווניל, חלב הסויה והחומץ ומערבבים.

5. מוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים, רק עד לאיחוד. מוסיפים את את פצפוצי השוקולד (לא חובה).

6. יוצקים את העיסה לעטרות הנייר ואופים כ-6 דקות בחום גבוה. מנמיכים את החום ל-180 מעלות וממשיכים לאפות לעוד 5-10 דקות או עד שהקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש.

 

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים