מרכיבים
8 מנות
לקציצות
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 בצל, קלוף וקצוץ דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 ביצה
- 2 כפות שמן
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- שמן לטיגון
לרוטב
- 2 כפות שמן זית
- 3 שיני שום, קלופות
- 1 פלפל אדום, נקי מגרעינים וחתוך לרצועות
- 3 עגבניות, מרוסקות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 3/4 כוס מים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 לימון קלוף וחתוך לקוביות
- 1 כוס 150) גרם) זיתים "דפוקים," ללא חרצנים, שטופים היטב
- להגשה: 1/2 כוס כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות. מניחים במקרר לשעה.
- מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק. יוצרים מתערובת הבשר קציצות בגודל כדור פינג פונג. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה קלה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
- הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב, מוסיפים את השום ואת הפלפל האדום ומטגנים כדקה. מוסיפים את העגבניות והפפריקה ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים את המים, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה.
- מסדרים את הקציצות בסיר הרוטב, מוסיפים את הלימון והזיתים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מדי פעם מנענעים את הסיר בעדינות.
- מסירים מהכיריים, מפזרים את הכוסברה ומגישים עם פרוסות לחם או אורז לבן. הקציצות טעימות גם קרות.
איך שומרים?
- עד 3 ימים במקרר או עד שבועיים במקפיא.
- לעוד מתכוני קציצות - לחצו כאן