המרכיבים (ל-6 מנות):
- 4 קופסאות טונה, מסוננות מנוזלים
- 8 ביצים
- צרור כוסברה
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית קארי
- 1 כף אבקת מרק עוף או בצל
- 1/2 כוס בורגול (לאחר השרייה במים רותחים כחצי שעה וסינון)
- 1 כוס פירורי לחם
לרוטב:
- 3 כפות שמן
- 4-3 שיני שום חתוכות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 4-3 כוסות מים
- מלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מכינים את הקציצות: מועכים את הטונה, מוסיפים את כל המצרכים ומערבבים. מקררים במקרר כחצי שעה. לאחר הקירור מכינים מהתערובת כדורים.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן במחבת, מוסיפים את שיני השום ואת רסק העגבניות. מוסיפים מים עד לקבלת המרקם הרצוי ומתבלים.
- לאחר שהרוטב מבעבע, מניחים בתוכו את כדורי הטונה, מכסים במכסה ומבשלים כ-10 דקות.