סופגניות מהירות של פעם עם ריבת תותים
מרכיבים
כ-20 סופגניות
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 2 ביצים בגודל L
- 1 גביע (200 גרם) יוגורט, רצוי עם 9% שומן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- אפשרות: 1 כף ברנדי או אלכוהול אחר (האלכוהול מפחית את כמות השמן שנספג בסופגניות)
- למילוי: ריבת תותים ללא חתיכות פרי
- לקישוט: אבקת סוכר (והרבה!)
אופן ההכנה
- שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות עם וו הגיטרה, עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש ורך – אבל לא דביק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים לו עוד מעט קמח ואם הוא יבש מדי מוסיפים מעט מים (אפשר ללוש את הבצק גם ביד. במקרה זה, הלישה תתארך מעט).
- מכסים את הקערה בניילון ומניחים במקרר ל-3-1 שעות (אחרי המנוחה הבצק יהיה נוח יותר לעבודה).
- יוצרים מהבצק כ-20 כדורים במשקל של כ-40 גרם כל אחד. מניחים במגש משומן.
- יוצקים לסיר רחב שמן לטיגון עמוק ומחממים ל-165 מעלות (לאחר שהשמן התחמם כדאי להוסיף לסיר חתיכת גזר, שתמנע מהשמן להתחמם יותר מדי). מטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד ומעבירים למגש מרופד במגבות נייר (לטיפים לטיגון נכון – לחצו כאן).
- ממלאים בריבה שקית זילוף עם צנתר ארוך ודק, וממלאים את הסופגניות. בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים מיד.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
עוד מתכוני סופגניות ב-Xnet:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
סופגניות שוקולד מהירות עם שוקולד צ'יפס
מרכיבים
כ-20 סופגניות
- 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח תופח
- 40 גרם (4 כפות) אבקת קקאו כהה
- 2 ביצים בגודל L
- 1 גביע (200 גרם) יוגורט, רצוי עם 9% שומן
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית ליקר שוקולד (לא חובה)
- 3 כפות גדושות שוקולד צ'יפס
למילוי ולהגשה
- נוטלה או 250 גרם שוקולד ו-250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
- אבקת קקאו
אופן ההכנה
- שמים את הקמח ואבקת הקקאו בקערת המיקסר ומערבבים כחצי דקה עם וו הגיטרה. מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש ורך – אבל לא דביק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים לו עוד מעט קמח ואם הוא יבש מדי מוסיפים מעט מים (אפשר ללוש את הבצק גם ביד. במקרה זה, הלישה תתארך מעט).
- מכסים את הקערה בניילון ומניחים במקרר ל-3-1 שעות (אחרי המנוחה הבצק יהיה נוח יותר לעבודה).
- יוצרים מהבצק כ-20 כדורים במשקל של כ-40 גרם כל אחד. מניחים במגש משומן.
- יוצקים לסיר רחב שמן לטיגון עמוק ומחממים ל-165 מעלות (לאחר שהשמן התחמם כדאי להוסיף לסיר חתיכת גזר, שתמנע מהשמן להתחמם יותר מדי). מטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד ומעבירים למגש מרופד במגבות נייר (לטיפים לטיגון נכון – לחצו כאן).
- ממלאים את הסופגניות בנוטלה או בקרם שוקולד (להכנת הקרם מביאים את השמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ובוחשים עד שהשוקולד נמס לחלוטין).
- בוזקים על הסופגניות מעט אבקת קקאו ומגישים מיד.
סופגניות מהירות עם סוכר חום, קינמון וקוקוס
מרכיבים
כ-20 סופגניות
- 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח תופח
- 2 ביצים בגודל L
- 1 גביע (200 גרם) יוגורט, רצוי עם 9% שומן
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
- 2 כפיות קינמון
- 1 כף גדושה קוקוס טחון
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- להגשה: ריבת חלב וקוקוס מיובש
אופן ההכנה
- שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות עם וו הגיטרה, עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש ורך – אבל לא דביק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים לו עוד מעט קמח ואם הוא יבש מדי מוסיפים מעט מים (אפשר ללוש את הבצק גם ביד. במקרה זה, הלישה תתארך מעט).
- מכסים את הקערה בניילון ומניחים במקרר ל-3-1 שעות (אחרי המנוחה הבצק יהיה נוח יותר לעבודה).
- יוצרים מהבצק כ-20 כדורים במשקל של כ-40 גרם כל אחד. מניחים במגש משומן.
- יוצקים לסיר רחב שמן לטיגון עמוק ומחממים ל-165 מעלות (לאחר שהשמן התחמם כדאי להוסיף לסיר חתיכת גזר, שתמנע מהשמן להתחמם יותר מדי). מטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד ומעבירים למגש מרופד במגבות נייר (לטיפים לטיגון נכון – לחצו כאן).
- מפזרים על הסופגניות קוקוס מיובש ומגישים לצד ריבת חלב.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
צ'ורוס עם בצק בירה
כ-4 מנות
מרכיבים
- 1 כוס (240 מ"ל) מים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
- 1 כפית מלח
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
- 30 מ"ל (2 כפות) בירה
- 1/3 1 כוסות (190 גרם) קמח מנופה
- 4 ביצים בגודל L
- להגשה: סוכר
אופן ההכנה
- שמים בסיר את המים, השמן, המלח, הסוכר וקליפת הלימון, ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים מיד את הבירה ואת הקמח. מערבבים היטב עם כף עץ, עד שמתקבל בצק אחיד שנפרד מדפנות הקערה.
- מעבירים את הבצק לקערה. טורפים את הביצים ומוסיפים אותן בהדרגה לקערה, תוך ערבוב. מערבבים עד שהן נטמעות לחלוטין בבצק.
- מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן סקוטר 6-5 ס"מ.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב. מזלפים לסיר רצועות מהבצק ומטגנים עד להזהבה.
- מגלגלים את הצ'ורוס החמים בסוכר ומגישים מיד.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
סופגניות שמרים ללא סוכר
גם למי שאינם יכולים לצרוך סוכר מגיע ליהנות בחנוכה מסופגנייה כמו שצריך.
מרכיבים
כ-25 סופגניות
- 25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים פושרים
- 1/2 כוס "כמו סוכר" או 2 כפות סירופ אגבה או 1 כף סטיביה (אפשר להמתיק פחות או יותר, לפי הטעם)
- 4 כוסות (560 גרם) קמח לבן מנופה
- 6 כפות (75 גרם) שמן קנולה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית וניל או רום
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1 ביצה בגודל L
- למילוי: ריבה ללא סוכר
אופן ההכנה
- מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את השמרים, המים ותחליף הסוכר ומערבלים עד שהשמרים נמסים.
- מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. לשים כ-10 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק גמיש, מבריק ואחיד – אך לא דביק (אם הבצק יבש מדי, מוסיפים לו מעט מים).
- מכסים את הקערה בניילון נצמד, מחוררים בכמה מקומות ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים אותו כמה שניות, כדי להוציא ממנו את האוויר.
- מחלקים את הבצק לכ-25 כדורים במשקל של כ-40 גרם כל אחד, ומניחים במגש משומן. מתפיחים כ-45 דקות (כשהסופגניות יהיו תפוחות כראוי יופיע על פניהן קרום).
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב, ומטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד. חשוב להעביר את הסופגניות מהמגש המשומן לסיר בעזרת קלף משומן או שפכטל משומן, כדי שהן לא ייפגעו וייאבדו נפח.
- ממלאים בריבה שקית זילוף עם צנתר ארוך ודק, וממלאים את הסופגניות. מגישים מיד.
טיפ: סופגניות אפויות
- אפשר לחסוך עוד קלוריות באמצעות אפיית הסופגניות במקום טיגונן: מתפיחים את הסופגניות המעוצבות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ולאחר מכן אופים אותן כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
- אורן בקר הוא הקונדיטור הראשי של קונדיטוריה ובר קינוחים בשוק מחנה יהודה בירושלים. שף-קונדיטור אבי ארביב מנהל את קונדיטוריית נוסה
בראשון לציון