מאת: פיליס גלזר
 

החומרים (ל-4‬ מנות)

250 גרם חזה עוף טחון טרי
2 כוסות פרחי ברוקולי (הפרחים עם רק קצת מהגבעול)
2 כפיות שמן קוקוס
2 שיני שום גדולות, כתושות
1 כפית ג'ינג'ר יבש, טחון
‭1½‬ כוסות פטריות שמפיניון פרוסות
4 בצלים ירוקים צעירים, חתוכים לפרוסות של 2 ס"מ
2 גזרים בינוניים, פרוסים דק לאורך עם קולפן
2-3 כפיות רוטב אויסטר צמחוני (על בסיס פטריות)
225 גרם (½‬ חבילה) אטריות אורז בינוניות
‭1½‬ כפיות שמן שומשום
רוטב סויה לפי הטעם

אופן ההכנה

.1‬ מרתיחים מים בסיר גדול. מניחים את תפרחות הברוקולי במסננת וטובלים בתוך המים הרותחים, עד שצבען הופך לירוק עז (כ־½ דקה).‬ מוציאים ושמים בצד.
.2‬ מחממים כפית שמן קוקוס בווק או במחבת עם שוליים. מכניסים את חזה העוף ומטגנים/מועכים במשך 3־4 דקות, עד שהוא הופך כמעט כולו ללבן. מוסיפים את השום והגי'נג'ר ומקפיצים דקה. מעבירים לצידה של המחבת. מכניסים את הפטריות בצד השני ומקפיצים דקה או שתיים.
.3‬ מוסיפים את כפית שמן הקוקוס שנותר, את הבצל הירוק, הגזר, הברוקולי ורוטב האויסטר. מערבבים, מכסים ומעמידים בצד.
.4‬ מבשלים את האטריות כ־5 דקות, או כפי שכתוב על גבי האריזה. מסננים היטב, שוטפים במים קרים ומערבבים עם שמן השומשום. מחלקים בין קעריות מרק גדולות, מחלקים את תערובת העוף בין הצלחות ומגישים עם רוטב סויה ורוטב אויסטר נוסף בצד.

* טיפ טעים: אפשר להחליף את הברוקולי באפונה או אפונת שלג (חלוטות קלות, כמו הברוקולי במתכון), ואת העוף – בטופו, אבל אז צריך קצת יותר שמן קוקוס לטיגון).

ערכים תזונתיים למנה: 392 קלוריות, 56 גרם פחמימות, 15 גרם חלבון, 11 גרם שומן