מרכיבים
כ-30 יחידות
לסופגניות
- 250 גרם גבינת שמנת %30-5% שומן
- 250 גרם גבינה לאפייה (כמו "טוב טעם" או "כנען")
- 50 גרם חמאה, מומסת
- 4 ביצים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1 כף רום
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
לסירופ
- 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
- 1 כוס מים
- 2 כפיות מיץ מלימון טרי
בנוסף
- שמן לטיגון
- 100 גרם שקדים פרוסים, קלויים במחבת יבשה
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
- שמים בקערה את שני סוגי הגבינה ואת החמאה ומערבבים היטב. מניחים בצד.
- שמים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים 3-2 דקות. מוסיפים את הגבינות ואת הרום, ומערבלים. מוסיפים בהדרגה את הקמח ואת אבקת האפייה, ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מכסים ומאחסנים במקרר שעה עד שעתיים (אך לא יותר).
- בינתיים, מכינים את הסירופ: שמים את כל מרכיביו בסיר ומבשלים עד שהוא מסמיך.
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מקמחים קלות את הידיים, יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומטגנים עד הזהבה. מעבירים למסננת מרופדת במגבות נייר ומצננים קלות.
- מפזרים את פרוסות השקדים בצלחת שטוחה. טובלים את הסופגניות בסירופ, מעבירים לצלחת השקדים ומגלגלים אותן בהם. בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד.
- לעוד מתכוני סופגניות - לחצו כאן