סופגניה בטעם של פעם

חומרים ל-25 סופגניות

 

לבצק:

½3 כוסות קמח (500 גרם)

½ שמרית שמרים טריים (25 גרם)

½ משפר אפייה שמרית

¼ כוס סוכר (50 גרם)

½ כפית מלח

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 ביצה (גודל L)

50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

1 כוס חלב פושר (240 מ"ל)

 

למלית:

ריבת תות חלקה (או כל מלית אחרת לבחירתכם)

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל החומרים פרט לחמאה והחלב ,במהירות איטית כ-3 דקות. מוסיפים בהדרגה את החלב והחמאה ומערבלים כ- 8 דקות נוספות במהירות בינונית עד לקבלת בצק גמיש ורך מאוד.

 

2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן בכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

 

3. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1.5 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 5 ס"מ ומניחים ע"ג נייר אפייה גזור לריבועים, כל עיגול על ריבוע נייר. מכסים ומתפיחים כ-40 דקות.

 

4. מחממים ליטר שמן בסיר רחב ועמוק לטמפ' של 170 מעלות (השמן חם דיו כאשר מכניסים לשמן ידית של כף מעץ ומופיעות בועיות מסביב לכף, אך השמן לא מבעבע). באמצעות נייר האפייה מעבירים 3-4 כדורי בצק לשמן ומטגנים כ- 2-3 דקות מכל צד.

 

5. מוציאים את הסופגניות לנייר סופג מזריקים את המילוי ומפזרים אבקת סוכר.

 

  • להחדרת המלית בקלות, מעבירים את הריבה כשהיא מהולה במעט מים לבקבוק פלסטיק לחיץ, בדומה לבקבוק קטשופ, חותכים את הפיה באלכסון להחדרה קלה לסופגניה.

 

מיני סופגניות אפויות

חומרים ל-100 סופגניות קטנות

 

החומרים לבצק:

½3 כוסות קמח (500 גרם)

½ שמרית שמרים טריים (25 גרם)

½ משפר אפייה שמרית

¼ כוס סוכר (50 גרם)

½ כפית מלח

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 ביצה (גודל L)

100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

1 כוס חלב פושר (240 מ”ל)

 

לציפוי:

100 גרם חמאה מומסת

3/4 כוס סוכר (150 גרם) מעורבב עם 2 כפיות קינמון

 

אופן ההכנה:

1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל החומרים פרט לחמאה והחלב במהירות איטית כ-3 דקות. מוסיפים בהדרגה את החלב והחמאה ומערבלים כ- 8 דקות נוספות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד ורך.

 

2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן בכל צדדיו.

 

3. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1.5 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 3 ס"מ ומניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת במרווחים. מכסים ומתפיחים 40 דקות.

 

4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 8-10 דקות עד הזהבה קלה.

 

5. טובלים את הסופגניות החמות בחמאה המומסת ומגלגלים בסוכר קינמון. מגישים חם.