מאת: פיליס גלזר

מנה צמחונית, דלת פחמימות, ללא גלוטן, עשירה בטעמה ועתירת נוגדי חימצון.

 

זמן הכנת הקלתית: 6 דקות ‭15-12 +‬ דקות אפייה

זמן הכנת המילוי: 10 דקות

זמן אפיית הקיש: כ-25‬ דקות

החומרים ל-6‬ מנות:
‭2¼‬ כוסות קמח שקדים או שקדים מולבנים טחונים דק
¾ כפית מלח
¾ כפית אבקת סודה לשתייה
1 כף בצל ירוק קצוץ דק או 1 כפית אורגנו יבש
¼ כוס שמן זרעי ענבים או שמן זית
1 כף מים (לא חובה)
למילוי:
‭6-4‬ עלי מנגולד קצוצים, ללא הגבעול הלבן
‭3-2‬ עלי קייל קצוצים, ללא הגבעול הלבן או 2 כוסות בייבי תרד
2 כפיות שמן זית או חמאה
‭4-3‬ פטריות שמפיניון גדולות, פרוסות
1 שן שום גדולה כתושה
3 ביצים טרופות
1 כוס חלב או תחליף חלב
מלח ופלפל, לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
.1‬ מחממים את התנור ל־180 מעלות צלזיוס.
.2‬ מכינים את הקלתית: מערבבים בקערה את קמח השקדים, המלח, אבקת הסודה והבצל הירוק. בוחשים פנימה את השמן. אם התערובת יבשה מדי מוסיפים כף מים. מניחים את הבצק בתוך תבנית לפאי בגודל 24 ס"מ. אופים 12־15 דקות, מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר. אפשר להכין כמה שעות או לילה לפני ולשמור מכוסה בטמפרטורת החדר.
.3‬ המילוי: מניחים את עלי המנגולד והקייל בסיר עם מעט מים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהעלים נובלים. מסננים היטב (ניתן להכין מראש ולהקפיא).‬
‭.4‬ ממיסים את החמאה או מחממים את שמן הזית ומטגנים את הפטריות והשום, עד שהפטריות מתחילות להתרכך.
.5‬ מערבבים את הפטריות עם המנגולד והקייל, הביצים הטרופות והחלב. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ויוצקים לקלתית. אופים כ־25־30 דקות, עד שהפאי מתייצב.

  • ערכים תזונתיים למנה: 353 קלוריות, 4 גרם פחמימות, 13 גרם חלבון, 31 גרם שומן