לפני שניגשים לעבודה כדאי לקחת בחשבון את הפרטים הבאים:

• לכל מיקרוגל עוצמת מעט שונה. כדאי לנסות ולמצוא את משך האפייה המתאים למכשיר שלכם.

• אל תשכחו לוודא שהספלים בהם אתם אופים מתאימים לשימוש במיקרוגל!

• חשוב! אל תמלאו את הספלים יותר ממחצית גובהם. העיסה תופחת מאוד.

• תופחת, אבל גם צונחת: ככה זה. בגלל זה הכי כיף לאפות ולהגיש מיד.

• אבל לא חייבים: את העוגות המוכנות אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר, ולחמם לפני ההגשה.

 

עוגת קפה־חלבה

המרכיבים (4-3 ספלים)

2 ביצים

1 כוס (200 גרם) סוכר חום

50 גרם חמאה, מומסת

1/2 כוס קפה נמס חזק או אספרסו, פושר

1 כוס (140 גרם) קמח תופח

1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

אפשרות: 1/4 כפית הל

3/4 כוס חלבה מפוררת

 

ההכנה

1. שמים בקערה את הביצים, הסוכר והחמאה וטורפים היטב למרקם אחיד. מוסיפים את הקפה ומערבבים. מוסיפים את הקמח ואבקת הפודינג (אם רוצים – גם את ההל) ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. מוסיפים 1/2 כוס מפירורי החלבה ומערבבים לפיזור אחיד.

2. מחלקים את העיסה בין הספלים ואופים במיקרוגל 1/2 1 – 2 דקות, עד שהמאפים תופחים ומתייצבים.

3. מוציאים, מפזרים את יתרת פירורי החלבה ומגישים.

 

עוגת שוקולד

אי אפשר שלא לאהוב את העוגה החמה והמנחמת הזו, אי של שוקולד והנאה. כיף לאכול אותה כשהיא לא אפויה לגמרי, אבל מי שמעדיף – יחמם אותה עוד כמה שניות, למרקם יציב יותר.

המרכיבים (4-3 ספלים)

4 כפות שמן קנולה

2 ביצים

1/2 כוס (150 גרם) סוכר חום

כ־1/2 גביע (90 גרם) שמנת חמוצה

2 כפות אבקת קקאו משובח

1/2 כוס אבקה ממותקת להכנת שוקו

1 כוס (140 גרם) קמח תופח

 

ההכנה

1. מערבבים בקערה את השמן, הביצים, הסוכר והשמנת, עד לקבלת בלילה אחידה.

2. מוסיפים לקערה את הקקאו, אבקת השוקו והקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.

3. יוצקים לספלים, עד למחצית גובהם. אופים כל 2 כוסות כדקה וחצי במיקרוגל (קצת יותר, לאפייה מלאה), עד שהמאפים תופחים ומתייצבים. מוציאים ומגישים.

 

עוגת פירות יער

עוגת הבית החדשה שלי: חמצמצות מרעננת שמשתלבת מצוין עם הקפה של אחר הצהריים.

המרכיבים (4-3 ספלים)

2 ביצים

1/2 כוס (150 גרם) סוכר

50 גרם חמאה, מומסת

1/2 כוס מים פושרים־חמימים

1/2 כוס (140 גרם) קמח תופח

1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס פירות יער קפואים

לעיטור: אבקת סוכר

 

ההכנה

1. שמים בקערה את הביצים, הסוכר והחמאה, וטורפים היטב למרקם אחיד. מוסיפים את המים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ואבקת הפודינג ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. מוסיפים את פירות היער ומערבבים קלות.

2. בעזרת כף, מחלקים את העיסה בין הספלים. אופים במיקרוגל 1/2 1 – 2 דקות, עד שהעוגה מתייצבת. מוציאים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

עוגת תפוחי עץ (צילום: בועז לביא סגנון: עמית דונסקוי)
עוגת תפוחי עץ (צילום: בועז לביא סגנון: עמית דונסקוי)

 

עוגת תפוחי עץ

בתוספת כדור גלידה – היא תתאים כקינוח בסוף הארוחה.

המרכיבים (4-3 ספלים)

15 גרם חמאה

2 תפוחי עץ מזן גרני סמית, חתוכים לקוביות

1 כוס (200 גרם) סוכר חום

3 ביצים

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס מים

1 כוס (140 גרם) קמח תופח

1/2 כוס פתיתי קוקוס (לא אוהבים? הוסיפו 1/2כוס קמח)

1 כפית קינמון טחון

1/2 כוס אגוזים (לפי הטעם), קצוצים גס

אפשרות להגשה: גלידה

 

ההכנה

1. ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומחצית מכמות הסוכר ומבשלים תוך ערבוב כ־3 דקות, עד שהתפוחים מזהיבים. מסירים מהכיריים.

2. שמים בקערה את הביצים, השמן, המים והסוכר שנותר (1/2 כוס) וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח, הקוקוס והקינמון ומערבבים רק עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את התפוחים ואת האגוזים ומערבבים לפיזור אחיד.

3. בעזרת כף, מחלקים את העיסה בין הספלים. אופים במיקרוגל 1/2 1 – 2 דקות, עד שהעוגה תופחת ומתייצבת. מוציאים ומגישים, מומלץ לצד כדור גלידה.

 

עוגת גבינה וריבת תות (צילום: בועז לביא סגנון: עמית דונסקוי)
עוגת גבינה וריבת תות (צילום: בועז לביא סגנון: עמית דונסקוי)

 

עוגת גבינה וריבת תות

המרכיבים (4-3 ספלים)

 

לשכבת הפירורים

200 גרם עוגיות חמאה

100 גרם חמאה, רכה

1/2 כוס ריבת תות משובחת

 

לעוגה

2 ביצים

1 כוס (200 גרם) סוכר

4 כפית תמצית וניל

250 גרם גבינת שמנת 30%

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

2 כפית קליפת לימון מגוררת

2 כפות (20 גרם) קמח תופח

1 כף (10 גרם) קורנפלור

 

ההכנה

1. הפירורים: שמים את העוגיות והחמאה בקערת מעבד המזון ומעבדים לפירורים (לחלופין, אפשר לרסק את העוגיות במהלומות מערוך ולערבב עם החמאה). שמים בכל ספל 2 כפות מתערובת העוגיות ומניחים כף מריבת התות.

2. שמים בקערה את הביצים והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את תמצית הווניל, הגבינה והשמנת וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את קליפת הלימון, הקמח והקורנפלור ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.

3. מחלקים את העיסה בין הספלים ואופים במיקרוגל 1/2 1 – 2 דקות, עד שהמאפים תופחים, מתייצבים ומזהיבים בשוליהם.

4. מוציאים, מפזרים בכל ספל 2 כפות נוספות מפירורי העוגיות, מוסיפים כף ריבה ומגישים חם.