מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

  • 4 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1 כוס חלב או 1 כוס מים מעורבבים עם 2 כפות רוזטה (תרכיז שקדים)
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כוס (כ-50 גרם) שקדים קצוצים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלבה מפוררת

 

לציפוי

  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים מעורבבים עם 1 כף רוזטה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלבה מפוררת

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמן ואת החלב (או המים) ומקציפים עוד כמה שניות.
  3. מקפלים לתוך הקציפה את הקמח התופח. מוסיפים את השקדים והחלבה ומערבבים בעדינות.
  4. אופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  5. מיד לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור יוצקים עליה את המים המתובלים ומפזרים את החלבה המפוררת.