מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ
- 4 ביצים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- 1 כוס חלב או 1 כוס מים מעורבבים עם 2 כפות רוזטה (תרכיז שקדים)
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
- 1/2 כוס (כ-50 גרם) שקדים קצוצים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלבה מפוררת
לציפוי
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים מעורבבים עם 1 כף רוזטה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלבה מפוררת
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמן ואת החלב (או המים) ומקציפים עוד כמה שניות.
- מקפלים לתוך הקציפה את הקמח התופח. מוסיפים את השקדים והחלבה ומערבבים בעדינות.
- אופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מיד לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור יוצקים עליה את המים המתובלים ומפזרים את החלבה המפוררת.
- עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג